Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkomutan Meydan Muharebesi'ni Türk milletinin beka mücadelesinin önemli bir dönüm noktası olarak nitelendirdi.

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Başkomutan Meydan Muharebesi'nin Türk milletinin beka mücadelesinde kritik bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Erdoğan, milletin hürriyet sevdasının bugün de varlığını güçlü bir şekilde sürdürdüğünü belirtti.

Erdoğan, mesajında Büyük Zafer'in 101. yıl dönümünde Türk milleti, Kıbrıs Türkleri ve dünyanın dört bir yanındaki 7 milyondan fazla vatandaşın Zafer Bayramı'nı tebrik etti. Bayram sevincini paylaşanlara da şükranlarını ileten Erdoğan, 30 Ağustos Başkomutan Meydan Muharebesi'nin milletin beka mücadelesinde kritik bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün deyimiyle 30 Ağustos Zaferi'nin Türk Ordusu'nun güç ve kahramanlığını tarihte bir daha belirleyen büyük bir eser olduğunu söyledi. Bu zaferle Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtını inşa ettiğini vurgulayan Erdoğan, milletin hürriyet sevdasının bugün de güçlü bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Son 21 yılda gerçekleştirilen hamlelerle Türkiye'yi her alanda büyük bir şahlanışa kavuşturduklarını belirten Erdoğan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin tam bir demokrasi şöleni içinde gerçekleştiğini ve milletin güçlü desteğini bir kez daha gördüklerini söyledi. Erdoğan, önümüzdeki dönemde atacakları adımlarla ülkenin gücüne güç katacaklarını ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracaklarını belirtti.

Erdoğan mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz'un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'i ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ederken, tüm şehitlere ve gazilere Allah'tan rahmet diledi ve 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.