Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Afyonkarahisar'da düzenlenen MXGP Türkiye ve Türkiye MotoFest etkinliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında spor turizminin en önemli etkinliklerinden biri oldu. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen etkinlik, dünyanın önde gelen motokrosçularını bir araya getirdi.

Etkinlik her gün 11.00 - 19.00 saatleri arasında düzenleniyor ve vatandaşlar arasında büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Afyon Motorsporları Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, Dünya Motokros Şampiyonası, Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası, Avrupa Motokros Şampiyonası gibi büyük yarışlar düzenleniyor. Bu etkinlik, ulusal ve yerel basının da dikkatini çekiyor.

D-Smart Smart Spor kanalında yayınlanan Haftanın Konuğu programına konuk olan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, TMF Asbaşkanı Mahmut Akülke ve Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar için bu şampiyonanın önemini ve şehirdeki spor turizmi potansiyelini paylaştılar.

Vali Yiğitbaşı daha sonra etkinlik alanını ziyaret ederek stantlardaki görevlilerden bilgi aldı. MXGP Fun Club standında Dünya Motokros Şampiyonasının dijital oyununu oynadı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi standında ise Türkiye'de ilk kez yapılacak olan Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası hakkında bilgi aldı. Ayrıca, Afyonkarahisar Valiliği standı ve Frigya Kadın Ürünleri Pazarı standını da ziyaret ederek buradaki üreticiler ve vatandaşlarla göz teması kurdu. Son olarak, Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın markası albikere.com standını ziyaret ederek öğrencilere burs desteği için satılan ürünleri inceledi.