Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Bilecik Vezirhan'a bağlı Kayabeli'den toplanan Nazende fasulyeleri, hasadının başlamasıyla birlikte tezgahlardaki yerini almaya başladı. Her yıl bu dönemi heyecanla bekleyen vatandaşlar, bu meşhur fasulyenin lezzetinden dolayı yoğun ilgi gösteriyor. Fasulyelerin kilosu 50 TL olarak belirlendi. Fasulye, yemeklerde kullanılmasının yanı sıra turşu olarak da tüketiliyor. Halk tarafından pahalı bulunduğu söylenen fasulyenin fiyatında bir düşüş olabileceği tahmin ediliyor.

Fasulye satıcısı Selime Nayir, kilosu 50 lira olan fasulyenin lezzetinden dolayı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. İlk başta 60 liradan sundukları fasulyeyi şu anda 50 liradan satışa sunduklarını belirten Nayir, fiyatların haftadan haftaya değiştiğini ifade etti.

Başka bir satıcı olan Hüseyin Genç ise fasulyenin kilosunun 50 lira olduğunu ve pazarda daha uygun fiyatlı fasulye bulunmadığını söyledi. Fiyatlardan memnun olmadığını belirten Genç, halkın memnun olmadıkça talebin oluşmadığını ve fiyatların düşme ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdi. Genç, bu haftadan itibaren hemen hemen her tezgahın Nazende fasulyesine yer vermeye başlayacağını ve fiyatlarda bir düşüş olacağını sözlerine ekledi.