Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, bir vatandaşın başvurusu üzerine, kadınlara ait kişisel verilerin internet ortamında müstehcen hale getirilerek tehdit ve şantaj amacıyla kullanıldığına dair geniş kapsamlı bir araştırma ve inceleme yapmıştır. Bu çalışma sonucunda, Afyonkarahisar 1. Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararıyla 13 internet sitesinin erişimi engellenmiştir.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, siber dolandırıcılık olaylarını önlemek amacıyla çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında, kişisel verilerin kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasını engellemek için sosyal medya platformlarında paylaşılan resimlerin herkese açık bir şekilde paylaşılmaması önerilmektedir. Ayrıca, kişisel verilerin başkalarıyla paylaşılmaması, tanımadığınız kişilerden gelen SMS, link, sohbet davetlerine itibar edilmemesi, gelen linklere tıklanmaması ve formların doldurulmaması gibi önlemlerin alınması gerekmektedir. Kişisel bilgilerin, cihaz şifrelerinin ve online hesap bilgilerinin yabancılarla paylaşılmaması da önemli bir konudur. İnternet ağının güvenliği ve güçlü şifre belirlenmesi de dikkat edilmesi gereken unsurlar arasındadır. Ayrıca, çeşitli devlet kurumlarından geldiği iddia edilen online para transferi veya hesap bilgilerinin paylaşılmaması konusunda da dikkatli olunmalıdır.

Özellikle çocuklar ve yaşlılar olmak üzere tüm vatandaşlarımızın internet dolandırıcılığı konusunda bilgilendirilmesi ve kişisel güvenliklerinin sağlanması büyük önem taşımaktadır.