Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya'da çıkan orman yangınında hayatını kaybeden Merkez İşletme Şefi Murat Yıldırım, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde tedavi gördüğü süre boyunca yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Murat Yıldırım, Kütahya'da toprağa verildi. 34 yaşındaki Yıldırım, orman yangınına müdahale ederken alevlerin arasında kalarak ciddi şekilde yaralanmış ve Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Ancak doktorların çabaları sonuç vermedi ve Yıldırım, dün gece hayatını kaybetti.


Murat Yıldırım Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'nde Merkez İşletme Şefi olarak görev yapıyordu. Yanında çalışan dozer operatörü Hasan Hüseyin Türker ile birlikte Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Çöğürler Orman İşletme Şefliği Gedikoğlu Çiftliği mevkiinde çıkan orman yangınına müdahale ederken yaralandı. Yıldırım, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.


Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, Murat Yıldırım için helallik alındı. Tören sırasında Yıldırım'ın ailesi, yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. İl Müftüsü İrfan Açık tarafından yapılan dua sonrasında, şehit işletme şefinin bayrağı eşi ve kızına teslim edildi.


Törene, Kütahya Valisi Musa Işın, Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Mustafa Koç, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, AK Parti Kütahya milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir ile CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da katıldı.


Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, törende yaptığı konuşmada, bu yıl orman yangınlarında ikinci bir şehidi verdiklerini belirterek, "Bilindiği gibi, nisan ayında Meclis'te kabul edilen yasayla orman yangınlarıyla mücadele sırasında hayatını kaybedenlere 'şehit' statüsü verildi. Şehit Murat kardeşimize ve ailesine sahip çıkacağız" dedi.


Murat Yıldırım'ın cenaze namazı kılındıktan sonra Parmakören Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.