Gözden kaçırmayın

AK Parti Milletvekilleri Sami Özbağkıran'ı Ziyaret EttiAK Parti Milletvekilleri Sami Özbağkıran'ı Ziyaret Etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, geçtiğimiz günlerde Eskişehir'deki 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığında düzenlenen 2023-2024 Uçuş Eğitim Yılı açılış törenine katıldı. Törende, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü ve başarılarını vurgulayan Bakan Güler, Hava Kuvvetleri'nin köklü tarih, yetenekli personel ve üstün teknolojiye sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, dünyadaki sayılı ülkelerden biri olarak kendi pilotlarını yetiştiren Türk Hava Kuvvetleri'nin, dost ve müttefik ülkelerin pilotlarını da yetiştirme konumunda olduğunu ifade etti.


Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy da katıldı. Törenin başında dualar okundu ve Milli Savunma Bakanı Güler, pist başından telsizle ilk uçuşun emrini vererek yeni uçuş eğitim yılının başladığını duyurdu.


Bakan Güler, törende yaptığı konuşmada pilotlara yeni rütbelerinde ve görevlerinde başarılar dileyerek, onlara daha fazla sorumluluk yüklendiğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin daha da güçlendiğini belirtti. Ağustos ayının tarihi zaferlerle dolu bir ay olduğuna vurgu yapan Bakan Güler, Türk ordusunun tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Büyük Taarruz Harekatı'nın 101. yıl dönümünü ve Eskişehir'in kurtuluş gününü kutladı. Ayrıca, Türk Hava Kuvvetleri'nin üstün başarılarına da değinen Bakan Güler, hava kuvvetlerinin köklü tarihi, yetenekli personeli ve üstün teknolojisiyle ülkenin gurur kaynağı olduğunu belirtti. Dünya genelinde kendi pilotlarını yetiştiren sayılı ülkelerden biri olan Türkiye'nin, dost ve müttefik ülkelerin pilotlarını da yetiştirdiğini vurguladı.


Türk Hava Kuvvetleri'nin son yıllarda yerli ve milli silah ve mühimmatlarla güçlendiğini belirten Bakan Güler, kahraman ordunun, terörle mücadele operasyonlarından uluslararası barış destek görevlerine kadar birçok alanda başarılı olduğunu ifade etti. Ayrıca, depremler gibi acil durumlarda da hava kuvvetlerinin vatandaşlara yardım götürdüğünü, bir yılda yapılan sorti sayısına 2 ay içinde ulaşarak üstün kabiliyetini gösterdiğini belirtti.


#MilliSavunmaBakanı #YaşarGüler #AzerbaycanSavunmaBakanı #OrgeneralZakirHasanov #HavaKuvvetleri #UçuşEğitimYılı #TürkSilahlıKuvvetleri #Eskişehir #Türkiye #Askeriİşbirliği