Gözden kaçırmayın

Yeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi TamamlandıYeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Eskişehirli aktar Koray Özkılıç, son yıllarda yaşanan en sıcak yazın, güneşin zararlı etkilerine maruz kalan insanların cilt problemleriyle baş etmek için bitki yağları kullanmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir'de de son yılların en sıcak yaz mevsimi yaşanıyor. Eskişehir'de hava sıcaklığı mevsim normallerinin ortalama 8 derece üzerinde seyrediyor ve bu durumda öğle vaktinde dışarıda olan vatandaşlar güneşin zararlı etkilerine maruz kalıyor, bazı cilt sorunları yaşıyor. Uzmanlar, özellikle öğle saatlerinde güneşe tedbirsizce çıkan insanları uyardıklarında, yıllardır aktarlık yapan Koray Özkılıç ise güneş ışınlarına maruz kalarak cilt problemleri yaşayanlar için tavsiyelerde bulundu. Vücutta meydana gelen deformasyon ve ağrılar için özel yağların kullanılmasını öneren Özkılıç, rahatlatıcı çaylarla da ödem atılabileceğini söyledi.

"Güneşin zararlı ışınları cilt sağlığı için tehlikeli sonuçlar doğurabilir" diyen aktar Koray Özkılıç, bitki yağlarıyla sorunların tedavi edilebileceğini söyledi. Cilt için çeşitli bitki çayları ve özel yağlar kullanılmasını tavsiye eden Özkılıç, "Güneşin zararlı etkilerine maruz kalmış ve sorun yaratan cilt rahatsızlıkları için rahatlatıcı çaylar kullanılabilir. Bunların arasında limon, melisa ve kantaron çayları çok önemli ve etkili bitki çaylarıdır. Bu çaylar vücudu rahatlatır ve ödem atmayı kolaylaştırır. Buna ek olarak mısır püskülü, kiraz sapı, avokado çayı ve murt çayı da kullanılabilir. Bu çaylar da vücudu rahatlatır. Güneşte uzun süre kaldıysanız ve cildinizde yanma oluştuysa, bu bölgelere havuç, kantaron, kakao ve jojoba yağı karışımı sürülebilir. Bu şekilde deformasyon engellenir ve cilt ağrısı en aza indirgenir. Bu yağlar ağrı kesici ve iyileştirici özelliklere sahiptir, cildi onarmaya da yardımcı olur. Hatta 2. ve 3. derece yanıklar için kantaron yağı önerilmektedir. Bu karışımı birkaç kez kullanmak yeterli olacaktır" dedi.