Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryolu yük ve yolcu taşımacılığında son yılların en iyi rakamlarına ulaşıldığını ifade etti. Bakan Uraloğlu, yolcu taşımacılığında yıllık ortalama 19,5 milyon olan yolcu sayısını 270 milyona çıkarmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca yük taşımacılığında da 2022 yılına kadar 2003 yılına göre yüzde 158 artışla 4 milyon 422 bin tona ulaşarak tüm zamanların en iyi değerlerini elde ettiklerini dile getirdi.
Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı projesi kapsamında yapımı devam eden çalışmaları incelemek üzere Afyonkarahisar'a gitti. Sinanpaşa ilçesindeki şantiye alanında basın açıklaması yapan Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Türkiye'deki en önemli projelerden biri olduğunu söyledi. Ayrıca Uraloğlu, proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları ve Afyon sınırları içerisindeki Bayat 2 ve Köroğlu Tünelleri'ni incelediklerini belirtti. Uraloğlu, bu projenin Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu ve ülkenin Asya, Avrupa ve Orta Doğu'yu birbirine bağlayan bir kuşak bir yol projesini desteklediklerini ifade etti.
Bakan Uraloğlu, konuşmasının devamında demiryolu üzerinden yapılan yük ve yolcu taşımacılığına da değindi. Uraloğlu, son 21 yıl içinde inşa edilen Marmaray, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı ve hızlı tren hatlarının bu vizyonun ürünleri olduğunu söyledi. Ayrıca 2020 yılından itibaren yük trenlerinin Asya ile Avrupa arasındaki geçişinin Marmaray üzerinden gerçekleştirildiğini belirtti. Demiryolu yük taşımalarının 2003 yılından bu yana yüzde 158 artışla 4 milyon 422 bin tona ulaştığını vurgulayan Uraloğlu, demiryollarının yolcu taşımacılığında da hedeflerinin yıllık ortalama 19,5 milyon olan yolcu sayısını 270 milyona çıkarmak olduğunu söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son yıllarda yapılan yatırımlarla Türkiye'nin demiryolu ağının 14 bin kilometreye çıktığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı liderliğinde demiryollarında yeni bir dönem başlattıklarını ve uluslararası boyutta projeler hayata geçirerek ülkeleri ticari yük taşımacılığında lider konuma getirdiklerini belirtti. Ayrıca mevcut konvansiyonel demiryolu hattını komple yenilediklerini ve demiryolu ağını 14 bin kilometreye yükselttiklerini ifade etti. 2053 yılına kadar hedeflerinin karayollarındaki yük taşımacılığını yüzde 57'ye düşürmek ve demiryollarının taşımacılık payını yüzde 22'ye çıkarmak olduğunu da sözlerine ekledi.
#Ulaştırma #Altyapı #Demiryolu #YolcuTaşımacılığı #YükTaşımacılığı
Yorumlar
Yorum Yap