Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eskişehir'de İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, ülkedeki yerel yöneticilerden arsa konusunda destek beklediklerini belirtti. Eskişehir'e gelen Bakan Tekin, Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti ve ardından İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından basın mensuplarına konuşan Bakan Yusuf Tekin, yeni okullar yapmak için yerel yöneticilerden arsa desteği beklediklerini ifade etti.

Bakan Tekin, Eskişehir'deki derslik sayısının son 20 yılda 2 kat arttığını söyledi. 2002-2003 yıllarında Eskişehir'deki derslik sayısının 4 bin 130 olduğunu belirten Tekin, inşaatı devam edenler hariç toplam derslik sayısının ise 8 bin 292 olduğunu açıkladı. Aynı şekilde öğretmen sayısının da arttığını belirten Bakan Tekin, 2002-2003 yılında 6 bin 468 olan öğretmen sayısının şu anda 13 bin 135 olduğunu dile getirdi.

Eskişehir genelinde her dersliğe düşen öğrenci sayısının 22 olduğunu belirten Bakan Tekin, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenci sayısı ile öğretmen sayısının dengeli olduğunu ifade etti. Tekin, bu durumun Eskişehir'in eğitim kalitesini artırdığını vurgulayarak, valilere ve il milli eğitim müdürlerine teşekkür etti.

Yeni okulların yapılabilmesi için yerel yönetimlerden arsa desteği beklediklerini söyleyen Bakan Tekin, özellikle Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerindeki ikili eğitim yapan okullara çözüm bulacaklarını belirtti. Tekin, yerel yöneticilere de çağrıda bulunarak eğitim yatırımlarına destek olmalarını talep etti.

Bakan Yusuf Tekin, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılan taşınmazlarla ilgili yasal süreç başlatması konusunda rahatsız olduklarını dile getirdi. Tekin, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin diğer illerden farklı olarak bu konuda zorluk çıkardığını ifade etti. Bakan Tekin, bütün yerel yöneticilere çağrıda bulunarak arsa üretimi ve eğitim öğretim sürecinin iyileştirilmesi konusunda destek vermelerini istedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, basın açıklamasının ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.