Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Dünya motokros tarihindeki en önemli yarışlardan biri olan MXGP'nin Türkiye ayağı, Dünya Kadınlar ve Avrupa Motokros Şampiyonası'nın ilk yarışlarına ev sahipliği yaptı. Uluslararası Motosiklet Federasyonu'nun (FIM) başlıca organizasyonlarından biri olan Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) Dünya Kadınlar (WMX) ve Avrupa Büyükler (EMX250) kategorilerindeki yarışları, Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde gerçekleştirildi. Şampiyona, Arjantin, İtalya, İsviçre, Portekiz, İspanya, Fransa, Letonya, Almanya, Endonezya, Çekya, Belçika, Finlandiya, İsveç, Hollanda ve İngiltere gibi ülkelerde düzenlenirken, dünyanın 180 ülkesinde yayınlandı.

Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası'nın (MXWOMEN) son ayağı olan Türkiye etabında, ilk yarışı Yeni Zelandalı Courtney Duncan isimli motosikletçi kazandı. Bu sonuçla birlikte, toplamda 248 puana ulaşan Duncan, ikinci yarış öncesi şampiyonluğa çok yakın bir konuma geldi. İkincilik Yamaha'dan Alman Larissa Papenmeier'e ait oldu ve Papenmeier, toplam puanını 127'ye çıkardı. Üçüncülüğü ise İspanyol Daniela Guillen isimli motosikletçi elde etti ve toplamda 227 puanla ikinci yarışa umutla bakıyor. Türkiye etabında yarışan diğer Türk motosikletçilerden Selen Tınaz 20'inci, Irmak Yıldırım 21'inci sıralamalarıyla yarışı tamamladı.

Avrupa Motokros Şampiyonası'nın Afyonkarahisar'daki 9. ayağında ilk yarışı Hollandalı Cas Valk kazandı. Yarışta Valk'ın arkasında İtalyan Andrea Bonacorsi ikinci olurken, Hollandalı Kay Karssemakers üçüncülüğü elde etti. İtalyan sporcu Bonacorsi, yarışa göre İngiltere MXGP'si öncesi şampiyonluğunu ilan edebilir.

Dünya Motokros Şampiyonası Türkiye etabının final yarışları ise 3 Eylül Pazar günü gerçekleşecek. #Motokros #MXGP #Duncan #Papenmeier #Yıldırım #Bonacorsi #Turkey