Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir'de bir apartmanda yaşayan vatandaşlar, işletmelerden çıkan farelerin dairelerini bastığını belirterek sağlık durumlarından endişe ettiklerini ve yetkililerin sorunu çözmesi için göreve çağırdı. Odunpazarı ilçesinde bulunan bir apartmanın bitişiğindeki işletmelerden çıkan farelerin neden olduğu sorunlarla mücadele ettiklerini belirten apartman sakinleri, işletme sahipleriyle görüştüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Farelerin pislikleri ve kötü kokularının sağlık sorunlarına neden olduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkililerin bu sorunu çözmelerini istedi. Fareleri kendi imkanlarıyla yakaladıklarını belirten vatandaşlar, işletmelerin kötü koku ve farelerden şikayetçi olduklarını ancak dilekçelerinin sonuçsuz kaldığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi gibi birçok yetkili makama başvurduklarını belirten bir vatandaş, farelerin çıkış yaptığı işletme sahipleriyle çözüm bulunmasını istediklerini söyledi. Apartmanda yaşayan bir vatandaş, geçen yıl aldığı dairede farelerin cirit attığını ve mağdur olduğunu dile getirdi. Farelerin çıktığı işletmelerle ilgili çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar, işletmelerin arasında fare deliklerine ilaç koyduklarını söyledi. Ancak bu tedbirlerin de sonuç vermediğini ifade eden vatandaşlar, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.

İşletmelerin kokusundan dolayı ortaya çıkan farelerden şikayetçi olan bir vatandaş, Dericilik üzerine ticaret yapan işletmelerde farelerin oluştuğunu belirtti. İşletmelerin farelerin çıkması konusunda ilgilenmediğini ve bu durumun insan sağlığını tehlikeye soktuğunu dile getiren vatandaş, belediyeden ve sağlık görevlilerinden destek beklediklerini ifade etti. Ayrıca vatandaş, apartmanın altında 25-30 fare olduğunu ve çocuğunun zehirli ilaç yemesi durumunda sorumluluğu kimin üstleneceğini sordu. Apartman sakinlerinin şikayetlerine rağmen çözüm bulunamadığını belirten vatandaş, kendini yakmak gibi bir eylemde bulunabileceğini ifade etti.

Fareler yüzünden çocuklarını dışarı çıkarmaktan korktuklarını söyleyen bir diğer vatandaş, fare pisliklerinin çocuklarında hastalığa yol açtığını ve bu durumun endişe verici olduğunu söyledi. Apartmanda yaşayan vatandaşlar, işletmelerden yayılan kötü kokulardan etkilendiklerini ve farelerin evlerine kadar girdiğini belirtti. Farelerin pislik yapması ve etrafı kemirmesi nedeniyle sosyal hayatlarının da etkilendiğini dile getiren vatandaşlar, çocuklarının sağlığının tehlikede olduğunu söyledi. Apartman sakinleri, yetkililerden soruna çözüm bulmalarını ve işletmeleri şehir dışına taşımalarını istedi.