Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir İnönü ilçesinde düzenlenen 5. Geleneksel Sünnet Şöleni'nde çocuklar heyecanlarını dile getirdi. İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, yapılan açıklamada şunları söyledi: "Bugüne kadar 150'den fazla çocuğumuzun sünnet işlemlerini gerçekleştirdik."

İnönü Belediye Başkanlığı, 2016 yılından beri düzenlediği Geleneksel Sünnet Şöleni'nin 5. evresini bugün gerçekleştirdi. Şölen, İnönü'deki Sultan Alaaddin Camii'nde mevlit okunmasıyla başladı ve Kapalı Pazar Yeri'nde devam etti. Etkinliğe İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer, MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Faruk Duman, İnönü Belediyesi yetkilileri, 17 sünnet çocuğu ve aileleri ile birlikte birçok vatandaş katıldı.

Sünnet şöleni öncesinde kurulan oyun alanında çocuklar eğlenceli anlar geçirirken, pamuk şeker, Osmanlı şerbeti ve mısır ikramlarından da faydalandılar. Sünnet kıyafeti giyen çocuklar, protokol ve vatandaşlar tarafından selamladıktan sonra aileleriyle düğün havası şarkıları eşliğinde dans ettiler.

"Heyecanlıyım çünkü sünnet olacağım" diyen Yiğit Dere, oyun alanında eğlendiğini ve pamuk şeker yediğini söyledi. "Kalabalık bir yer, oyunlar çok güzel" dedi ve sünnet olmaktan korkmadığını vurguladı.

Sünnet şenliğine katılan 12 yaşındaki Fethi Dere de sünnet olacağı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Oyun alanı olması güzel bir şey. Okulların açılmasını bekliyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum ve sünnet olmaktan korkmuyorum" şeklinde konuştu.

Cennet Dere, Ferit Dere'nin annesi olarak, sünnet şöleninin güzel olduğunu ve Başkan Bozkurt'a teşekkür ederek, "Etkinlik çok güzel, mutluyum. Başkanımıza teşekkür ederim, bize çok yardımcı oldu. Allah başkanımızdan razı olsun. Çok heyecanlıyız" dedi.

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, düzenledikleri sünnet şenliğine her yıl katılımın arttığını söyledi. Her kesimden vatandaşın şenliğe katıldığını belirten Başkan Bozkurt, "Bugüne kadar 150'den fazla çocuğumuzun sünnet işlemlerini gerçekleştirdik. Bu sefer de 17 çocuğu sünnet ettik. Devlete ve millete hayırlı evlatlar olsunlar" dedi. Bozkurt, organizasyonun herkes tarafından desteklendiğini ve herkesin katıldığını ifade etti. Sünnet işleminin ardından düğün ve eğlencelerin de yapıldığını belirten Bozkurt, farklı etkinliklerin gerçekleştirildiği şenlikte vosvos arabalarıyla çocukların gezdirildiğini de ekledi.