Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, Vecihi Hür Kuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda yapılan açılış töreniyle başladı. Sempozyumun açılışında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bu sempozyum sayesinde birçok eser kazandıklarını ve bundan büyük gurur duyduklarını söyledi.

Törende ayrıca, tamamlanan kültür merkezinin açılışı da gerçekleştirildi. Başkan Ataç, sempozyuma Türk sanatçılarla çalışmayı tercih ettiklerini belirtti. Cumhuriyet'in 100. yılının önemli bir yıl olduğunu vurgulayan Ataç, 15 günlük süre içinde Türkiye'den 20 sanatçıyla Cumhuriyetin 100. yılına özel bir eser ortaya çıkarılacağını söyledi.

Ahmet Ataç, pişmiş toprağın çok eski bir yapı malzemesi olduğunu ve insanlar için çok sıcak bir malzeme olduğunu ifade etti. 2001 yılında bu malzemenin sanat haline getirilmesi kararını aldıklarını ve bugünlerde bu kararın ne kadar doğru olduğunu düşündüğünü belirtti. Pişmiş toprağın Tepebaşı'nın ve belediyenin kimliği ile hafızası olduğunu söyleyen Ataç, bu malzemenin sektörle ve sanatla birleşerek hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Ataç, bu yıl sempozyumu Vecihi Hür Kuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda düzenlemeye karar verdiklerini ve bu kararı iki güzel bina ile taçlandırdıklarını ifade etti. Sempozyumun düzenlenmesindeki amaçlardan birinin de Türk ulusunun 100. yılını taçlandırmak olduğunu belirten Ataç, bu nedenle sadece Türk sanatçılarla çalışmayı tercih ettiklerini söyledi.

16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nda, Türk sanatçılar tarafından oluşturulan eserlerin sergileneceği ve bu eserlerin Eskişehir'in kurtuluşunun 101. yılında da devam edeceği belirtildi. Sempozyumun 15 gün boyunca süreceği ve Eskişehir'e sanat dolu bir atmosfer getireceği ifade edildi.

#Eskişehir #PişmişToprak #Sanat #Sempozyum #TürkSanatçılar