Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Kutlu Olsun!Gaziler Günü Kutlu Olsun!

Eskişehir'de bulunan Kızıl Geyik'in avlanma şartları ve fiyatları Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından duyuruldu. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2023-2024 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı Ek Kararı kapsamında avlanacak hayvan yaşları, sayıları ve ücretlerine ilişkin bir dizi uyarıyı kamuoyu ile paylaştı. Eskişehir'de Kızıl Geyik (Cervus elaphus) için avlanma süresi 4 Eylül 2023 ile 29 Şubat 2024 tarihleri arasında belirlendi.

Eskişehir'de avlanma yapılacak alanlar, toplam kota dağılımı ve avlama ücretleri ise şöyle sıralandı: Alpu Ağaçhisar DA (kota: 4, ücret: 104 bin TL), Mihalıççık Çardak DA (kota: 2, ücret: 120 bin TL), Mihalıççık Çatacık YHGS (kota: 3, ücret: 120 bin TL), Mihalıççık Kızılbörüklü DA (kota: 4, ücret: 120 bin TL), Mihalıççık Ömerköy DA (kota: 4, ücret: 120 bin TL), Odunpazarı Kalabak DA (kota: 4, ücret: 104 bin TL), Saray DA (kota: 1, ücret: 104 bin TL), Sivrihisar Dumluca DA (kota: 4, ücret: 120 bin TL), Sultaniye DA (kota: 1, ücret: 104 bin TL).

Kızıl Geyiklerin yaş bilgisine de yer verildi. Buna göre, devlet ve genel avlaklarda avlanacak erkek bireylerin boynuzlarının en az birinin 6 çatal olması gerekmektedir. YHGS (Yaban Hayatı Geliştirme Sahası) içinse 7 yaş ve üzeri erkek bireyler hedef alınacaktır.

Yaban domuzu avlanmasıyla ilgili olarak ise, Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Sürek av organizasyonlarında aynı şeflik sınırında en fazla 4 adet avlakta 6 adete kadar" ifadesinin "Sürek av organizasyonlarında aynı ilde komşu iki şeflik sınırında en fazla 4 adet avlakta 6 adete kadar" şeklinde değiştirildiği belirtildi. Bek av organizasyonlarında ise aynı şeflik sınırında en fazla 2 adet avlakta 6 adete kadar yaban domuzu avı yapılacağı uyarısı yapıldı.