Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Simav'ın kurtuluşunun 101. yıldönümü kutlamalarına katılan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, yaptığı konuşmada, 4 Eylül tarihinin düşmanın bu topraklardan kaçtığı günün adı olduğunu vurguladı. Kutlamalara Kütahya milletvekilleri Adil Biçer ve İsmail Çağlar Bayırcı, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın konuşması, Necmettin Halil Onan'ın "Dur Yolcu" adlı şiiriyle başladı. Kızıltoprak, 4 Eylül'ün düşmanın ülkeden kaçtığı günün adı olduğunu ve istiklalin adını temsil ettiğini belirtti. Simav'ın, Milli Mücadele'nin geçtiği topraklarda şehitlerin ruh ve can verdiği bir yer olduğunu söyledi. Konuşmasında ayrıca, Milli Mücadele'deki zorlukların Kütahya'yı ümitsizliğe sevk etmediğini ve Türk milletinin inancının hiçbir zaman sönmediğini ifade etti.

Rektör Kızıltoprak, konuşmasının devamında, Allah'a dua ederek, "Bu millete bir daha istiklal mücadelesi verdirmesin" temennisinde bulundu. Yunan Mezalimi adlı tiyatro eserinden alıntı yaparak, Yunan işgaline karşı direnen Türk milletinin vatanını savunduğunu ve hiçbir zaman geri adım atmadığını vurguladı. İstiklal mücadelesini 101 yıl önce kazanan Türk milletinin, şehitleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le gurur duyduğunu dile getirdi. Törenin ardından Rektör Kızıltoprak ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Fatih Kalay'ı makamında ziyaret etti.

#Simav #Kutlamalar #MilliMücadele #İstiklalMücadelesi #RektörKızıltoprak #TürkMilleti