Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de bir maden işçileri grev yaparak, 5 gün süren açlık grevinin ardından madenden çıktı. İşçiler, haklarını alacakları güne kadar oturma eylemlerine devam edeceklerini belirtti ve maden önünde beklemeye başladılar.

Mihalıççık İlçesi Koyunağılı Mahallesi'nde bulunan SSS Yıldızlar Holding'e bağlı Doruk Madencilik işletmesinde çalışan kömür madeni işçileri, 5 gün önce haklarını alamadıklarını gerekçe göstererek greve başlamışlardı. Grev, madenin önünde oturma eylemiyle başlamış ancak daha sonra işçiler yerin yüzlerce metre altında açlık grevine geçmişlerdi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın Cumhurbaşkanı yardımcıları, milletvekilleri ve şirket yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonuç verdi. Atalay, yerin yüzlerce metre altındaki madene inerek, işçilerle birlikte dışarı çıktı. İşçiler, mağduriyetlerinin giderileceğine dair söz aldıktan sonra madenden çıktı ve oturma eylemi yapmaya başladı.

Ümmet Güleç adlı işçi, açlık grevinin ardından yaptığı açıklamada, "Çok zor geçti, inşallah hakkımızı alacağız. Her insan bunu bilmez, dışarıdakiler bunu anlamaz. Anlayan anlar da anlayamayan bilemez" dedi.

Recep Akbıyık adlı bir diğer işçi ise, yer altında geçen 5 zorlu günün ardından haklarını alamamaları durumunda tekrar eylem yapacaklarını belirterek, "Başkanımız arkamızda olduğu sürece hakkımızı alırız. Güneşe hasret kaldık, yani başka bir şey değil. Sadece güneş, güneşe 5 gün hasret kaldık" şeklinde konuştu.

Recep Kocabaş adlı işçi ise, "Haklarımızı alamadığımız takdirde eylemimiz devam edecek ve yeniden açlık grevine dönecek" dedi ve Türk-İş Genel Başkanı Atalay'a güvendiklerini ifade etti.

Aytekin Karaöz adlı işçi ise, geçirdikleri 5 günün ardından güneşe hasret kaldıklarını belirterek, "Haklarımızı alamazsak eyleme devam edeceğiz. İçerideki 5 günümüz çok kötü geçti. Allah'a şükür güneş göreceğiz" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise işçilerle birlikte madenden çıktıktan sonra yaptığı konuşmada, altın madencilikle ilgili sorunları ele aldıklarını ve işçilerin tazminatlarının ödeneceği sözünü aldığını belirtti. Ayrıca, Atalay madencilere destek verilmediği sürece ölümlerin yaşanabileceğini ve bu durumun önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Doruk Madencilik yetkililerinden Nuri Şerifoğlu ise, madenin ruhsat sahalarının kendilerine devredilmediği için sorun yaşadıklarını ve bu nedenle işçilerin bazılarının zorunlu olarak ücretsiz izine çıkarıldığını ifade etti. Şerifoğlu, işçilerin tazminatlarının ödeneceğini ve çalışmak isteyenlere yerüstü işlerinde görev verilebileceğini açıkladı.

Haberin Sosyal Medya Etiketleri: #Eskişehir #Madencilik #İşçiHakları #Grev #AçlıkGrevi