Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de meydana gelen mühimmat deposu patlamasında oğlunu şehit veren baba Ali Taştan, acının hâlâ taze olduğunu ifade ederek duygularını paylaştı. Taştan, "Bugünü anlatamıyorum. Evimizdeki soframıza oturduğumuz biz 5 kişiydik ama o günden bugüne kadar o sofrada 5 kişi olmadı. Sağıma baktığımda ilk göz ağrımı arıyorum" dedi.

5 Eylül 2012'de Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda el bombaları, obüs top mermileri ve havan topu mermileri bulunurken patlama meydana geldi. Patlamada 25 asker şehit olurken, 3'ü asker 8 kişi de yaralandı. Patlamanın yıldönümünde, kışlada basına kapalı bir anma töreni düzenlendi.

Şehit Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, acının ilk günkü gibi olduğunu dile getirdi. Taştan, "Bugünü anlatamıyorum. Evimizdeki soframıza oturduğumuz biz 5 kişiydik ama o günden bugüne kadar o sofrada 5 kişi olmadı. Sağıma baktığımda ilk göz ağrımı arıyorum. Bir kızım ve oğlum daha var, hayat devam ediyor ama herkesin yeri bir başka. Çocuklarımızın akıbetini öğrenemedik. Yarın ölüp, toprağa girsem bile gözlerim kapanmayacak çünkü araştırdım ve soruşturdum, çok uğraştım ama bir yerden sonra gücüm yetmedi. Bir baba olarak gücümüz yetmiyor. Olayda 3 kişi ceza aldı ama bazıları tarafından bir af kararı çıkarıldı ve 25 çocuğumuz şehit olarak toprakta. Bu yüzden ateşin düştüğü yeri yakıyoruz" dedi.

Olayda şehit düşen Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Dülger ise olayın hala birçok açığının olduğunu belirterek terör bağlantılı olduğunu düşündüğünü ifade etti. Dülger, "Bunun bir kaza olmadığını, bunun bir terör olduğunu düşünüyorum. Bu olayın aydınlatılmasını istiyorum" dedi.

Anma töreninde konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin Şenol, şehit ailelerinin acılarının hâlâ taze olduğunu söyledi. Şenol, "Burada 25 şehidimizin bütün uzuv ve parçaları burada kaldı. Bir anne ve baba çocuğunu kaybettiğinde sarılıp, koklayamıyorsa ve boş tabut koyuyorsa onun içinde hep bir acaba var. İşte burada bu babaların feryatlarını dinliyoruz" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da anma törenine katılarak şehit ailelerini yalnız bırakmadı. Kumartaşlı, "Afyonkarahisar'da hep şehit ve gazilerimizi karşılayan taraftık. 25 şehidimizin gönderilmesi bizi daha da üzüyor. Onlar artık Afyonkarahisarlı ve bu şehrin bir parçası. Babaları ve aileleri de bizim ailemiz oldu" şeklinde konuştu.

Anma töreninin ardından kışlada şehitler için anma töreni düzenlendi ve anıt mezarlara karanfiller bırakıldı.

#Afyonkarahisar #şehit #mühimmatpatlaması #anı #acı #taziye #şehitbabası #terör #anmatöreni #gazilerderneği