Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya'nın Gediz ilçesinde Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Tarhana ile Gediz'de Dar Hane Kalmayacak" projesi kapsamında, Erdoğmuş köyünde yeni bir tarhana tesisinin açılışı gerçekleşti. Açılış törenine Kütahya Vali Yardımcısı Aydın Börü, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, İşkur İl Müdürü Erdoğan Şahin, İl Ticaret Müdürü İsmail Hakkı Uygun, Ziraat Bankası Eskişehir Bölge Başkanı Vehbi Bahadır Yalçın, Kütahya Ticaret Borsa Başkanı Necati Gültekin, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Öztürk ve birçok vatandaş katıldı.

Gediz'den 11 kurum ve 4 proje ortağının başvurusuyla Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle faaliyete geçen tarhana tesisinde ilk kadın kooperatifi kuruldu ve 10 kadın istihdam edildi. Tesisin hedefi yılda 90 ton tarhana üretmek. Bu proje ile kadın istihdamının artırılması ve ekonomiye daha fazla katkı sağlanması hedefleniyor.

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, tesisin kadın kooperatifi tarafından işletilmesiyle, kadınların hem istihdam edilmesinin hem de ekonomiye daha fazla katkı sağlamasının hedeflendiğini belirtti. Ayrıca, üretilen ürünlerin yüksek katma değeri sayesinde kadınların kazanç elde etme imkanının da sağlandığını ifade etti.

Akçadurak ayrıca, Gediz Elif Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin bu tesisi projenin başvuru sahibi ve tüm ortaklarına teşekkür etti ve tesisin ilçeye hayırlı olmasını diledi.