Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Tepebaşı Belediyesi'nin bu yıl 16'ıncısını düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, 7'den 70'e herkesi kucaklamaya devam ediyor. Alanında uzman sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen sempozyum, pişmiş toprağın sanatsal işlevlerini ve binlerce yıllık geçmişini gözler önüne sermeyi amaçlıyor. Bu yılki sempozyuma katılanlar arasında çocuklar da yer alıyor.

Sempozyumun bir parçası olan çocuk atölyeleri, renkli ve eğlenceli etkinliklere sahne oluyor. Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi ile Bahriye Üçok Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda gerçekleşen sempozyum çalışmalarında yer alıyor. Bu atölyelerde çocuklar, çamurdan çeşitli figürler yaparak pişmiş toprağın farklı yönlerini keşfediyorlar. Aynı zamanda seramiğin ham maddesi olan kili yoğurarak el becerilerini geliştirip, kendilerini ifade edebilecekleri eserler ortaya koyuyorlar. Bu çalışmaların üç boyutlu oluşu, çocukların bilek ve parmak kaslarının gelişmesine ve el-göz koordinasyonunun güçlenmesine katkıda bulunuyor. Çocuklar, duygularını ifade ederken çamura şekil vermenin mutluluğunu yaşıyorlar ayrıca seramik sanatıyla da tanışıyorlar.

Sempozyum alanında ayrıca çocuklar için bir deney, akıl ve zeka oyunları atölyesi de düzenleniyor. Tepebaşı Belediyesi rekreasyon ekibi tarafından yönetilen bu atölyede, çocuklara motor gelişimlerine katkı sağlayacak oyunlar oynatılıyor. Etkinliklere katılan çocuklar da keyif aldıklarını ifade ederek memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Tepebaşı Belediyesi tarafından konsepti ve çeşitliliğiyle dünyada sadece Eskişehir'de gerçekleştirilen 16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, 17 Eylül tarihine kadar devam edecek. Kamuoyuna duyurulan bu etkinlik, sempozyuma ilgi duyan herkesi bekliyor.