Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Bilecik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Şeyh Edebali Türbesi'nde bir takım programlar düzenlendi. Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başladı ve Bilecik Şehitliği'nde devam etti. Protokol üyeleri, şehit mezarlarına çiçek sunarak programı tamamladı.

Öğle namazından sonra Orhan Gazi Camii'nde Mevlid-i Şerif okunmasının ardından Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı bir konuşma yaptı. Subaşı konuşmasında, Bilecik'in Yunan işgalinden kurtularak bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesine önemli bir katkı yaptığını vurguladı. Subaşı, Büyük Taarruz'un başladığı 26 Ağustos'tan Büyük Zafer'in kazanıldığı 30 Ağustos'a kadar geçen süreyi anlatarak, Bilecik halkının Atatürk liderliğindeki ulusal mücadelede dik duruşunu koruduğunu ve Yunan Ordusu'nun Anadolu'yu terk etmek zorunda kaldığını belirtti. Subaşı, Bilecik'in bugün önemli bir sanayi ve üniversite şehri haline geldiğini ve ülkemizin gücüne güç katan bir şehir olmaya devam ettiğini vurguladı. Konuşmasını bitiren Subaşı, Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını coşkuyla kutladığını ve şehitleri minnetle andığını ifade etti.

Etkinlikler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle devam etti. Mehter Takımı, büyük bir beğeniyle izlendi. Program sonunda Vali Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ve il protokolü tarafından pilav, ayran ve üzüm ikramında bulunuldu.

#Bilecik #KurtuluşGünü #101Yıl #Şehitlerimiz