Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Ünlü yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede, boğulma sonucu yaşamını yitirdiği Sapanca Gölü'nden sonra Eskişehir'de defnedildi. 4 Eylül Pazartesi akşam saatlerinde Sapanca Gölü'ne girerek boğulma tehlikesi geçiren ve hayatını kaybeden 58 yaşındaki ünlü yönetmenin cenazesi Eskişehir'e getirildi. Cenaze, Ede'nin annesi Türkan Ede'nin evine götürüldü ve helallik alındı. Yönetmenin annesi ve kızı Aleyna Ede, törende gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazı, Üniversite Evleri Mescidinde ikindi namazına müteakip kılındı. Cenaze törenine Ede'nin akrabaları ve sevenleri katıldı. Ede'nin tabutunun üzerine sıklıkla giydiği yeleği serildi. Ardından Ede, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Ceylan Ede'nin yakın arkadaşı Fikri Yılmaz, olay anında yanında olduğunu ve Ede'nin "Ayaklarım tutmuyor" dediğini söyledi. Yılmaz, Ede'nin deli dolu ve olağanüstü bir tip olduğunu belirtti. Aynı zamanda orkestra yöneticisi olan Ede'nin çok alçakgönüllü biri olduğunu ifade etti. Yılmaz, durumun kalple ilgili olduğunu düşündüklerini ve Ede'nin ayaklarında ciddi bir problem olabileceğini söyledi. Doktor raporunda boğulma denildiğini belirtti.

Olay, 4 Eylül Pazartesi akşamı Sakarya'nın Kırkpınar Mahallesi'ndeki Sapanca Gölü'nde gerçekleşti. Abdulkadir Ceylan Ede, arkadaşlarıyla birlikte kayıkla göle açıldı. Kayıktan suya atlayan ünlü yönetmen, boğulma tehlikesi geçirdi. Ede'yi sudan çıkaran arkadaşları durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Ancak Ceylan Ede, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastaneye kaldırılan Ede, hayatını kaybetti.

Abdulkadir Ceylan Ede, 1965 yılında Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde doğdu. Eskişehir Bahçelievler Lisesi'nden mezun olduktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema TV bölümünü bitirdi. Öğrencilik yıllarında çektiği kısa filmle Adana Altın Koza Film Festivali'nde finalist oldu. Ede, birçok televizyon dizisinde yönetmenlik yaptı ve Aynalı Tahir, Pusat, Acı Hayat gibi reyting rekorları kıran dizilere imza attı.