Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de uzun yıllardır terzilik yapan Bilal Yayla, vatandaşların terzi bulmakta zorlandığını ve çırak sorunu yaşadığını dile getirdi. Günümüzde terzilerin daha çok tekstil ürünü onarımıyla uğraştığını söyleyen Yayla, mesleğin geleceği konusunda endişeli olduğunu belirtti. Hazır kıyafetlerin yaygınlaşmasıyla birlikte terzilik talebinin azaldığını ve çırakların yetişmemesiyle mesleğin var olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Yayla, devlet kurumları ve üniversitelerin çırak sorununa çözüm bulması gerektiğini düşünüyor.

Yıllardır terzilik yapan Bilal Yayla, terzi bulmanın zorlaştığını aktardı. Tadilat işlerinde çalışacak yetenekli kişilerin bile bulunmadığını belirten Yayla, terzilik mesleğinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Herkesin masa başı iş peşinde olduğunu söyleyen Yayla, gençlerin terziliğe sabır göstermediğini ve her şeyin makineyle yapıldığı bir çağda el becerisi ve sanat bilgisinin önemini vurguladı.

Terzilik mesleğinin geleceği konusunda endişelerini dile getiren Bilal Yayla, çırak sorununun sadece kendi mesleğiyle sınırlı olmadığını söyledi. Gençlerin makineleşme çağında el becerisi gerektiren mesleklerden uzak durduğunu belirten Yayla, mesleklerin sürdürülebilirliği için devlet ve üniversitelerin çırak yetiştirme konusunda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini düşünüyor.