Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de 21 yaşındaki Ayşenur Çolakoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili dava başladı. Tutuklu sanık Hasan F., duruşmada kendini savunarak, "Olay tamamen kazayla olmuştur. Ben öldürmek istemedim" dedi. Olay, 18 Aralık 2022 tarihinde Tepebaşı İlçesi Şirintepe Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın 3. katında meydana geldi. Ayşenur Çolakoğlu, erkek arkadaşı Hasan F. tarafından başından ve göğsünden vurularak hayatını kaybetti. Hasan F. olayın ardından polis tarafından yakalanarak tutuklandı. Dava, Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ayşenur Çolakoğlu'nun babası Mesut Çolakoğlu ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Hasan F., duruşmada yaşadıkları tartışmanın ardından Ayşenur'un intihar etmeye çalıştığını iddia etti. Ayşenur, hamile olduğunu söylediğinde şok geçirdiğini ve çocuğa sahip çıkacağını söylediğini belirten Hasan F., Ayşenur ile buluşup hamilelik testi yapmak üzere bir araya geldiklerini anlattı. Ancak tartışmanın ardından Ayşenur'un kendini silahla vurduğunu iddia etti. Hasan F., "Ben 1 mermi yarası gördüm, ama karakolda 4 mermi olduğunu öğrendim. Olay tamamen kazayla olmuştur. Ben öldürmek istemedim" dedi.

Maktul Ayşenur Çolakoğlu'nun babası Mesut Çolakoğlu ise duruşmada yaptığı konuşmasında kızının hayallerinin elinden alındığını belirterek, "Bu bir kadın cinayetidir. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Ayrıca, Hasan'ın kızının öncesinde evlerine gelerek onunla görüşmek istediğini ancak Ayşenur'un bunu reddettiğini söyledi. Mesut Çolakoğlu, kızının ölümünden sonra hayatının altüst olduğunu ve adaletin yerini bulmasını istediğini söyledi.

Tutuklu sanık Hasan F.'nin ev arkadaşı Muhammet Ali F. de duruşmada ifade verdi. Olay günü uyuyakalmış olduğunu ve silah sesiyle uyandığını belirten Muhammet Ali F., Ayşenur'un yatağın üzerinde olduğunu ve Hasan'ın elinde silah bulunduğunu gördüğünü söyledi. Ayşenur'un nabzını alamadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, Hasan F.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı 14 Kasım'a erteledi.

Olayın ardından Eskişehir Adliyesi önünde açıklama yapan Ayşenur Çolakoğlu'nun babası Mesut Çolakoğlu, kızının hayallerinin alındığını ve en ağır cezayı almasını istediğini söyledi. Adaletin tecelli edeceğine inandığını belirtti. #Eskişehir #AyşenurÇolakoğlu #KadınCinayeti