Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Senirkent ilçesindeki bir olayda muhtar Yüksel Ülperen'in öldürülmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması gerçekleştirildi. Duruşmada tanıklar dinlendi. Tanıklardan biri, olay günü evin içinden "Kalbine sık, kalbine" diye bağırışlar duyduğunu, sonra da Bekir Ö.'yü elinde tüfekle gördüğünü ifade etti. Muhtar Yüksel Ülperen, aralarında husumet bulunan Bekir Ö. tarafından öldürülmüştü. Sanıklardan Bekir Ö., Bayram Ö., Tevfik Ö. ve diğer tutuklu sanık Hüseyin Ö.'nün SEBGİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla duruşmada yer aldığı belirtildi. Azmettirme suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Emine Ö. de duruşmada hazır bulundu.



Senirkent ilçesine bağlı Büyükkabaca Köyü Muhtarı Yüksel Ülperen'in 12 Aralık 2022 tarihinde silahla öldürülmesi sonucu açılan davanın ikinci duruşması Isparta Adliyesi'nde gerçekleştirildi. Duruşmaya, 18 yaşındaki Bekir Ö. ile tutuklu bulunan bayram Ö., Tevfik Ö. ve diğer tutuklu sanık Hüseyin Ö. SEBGİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla katıldı. Azmettirme suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Emine Ö. ise duruşma salonunda bulundu. Muhtar Ümmü Ülperen ve kızı Gülşen Ülperen de duruşmada hazır bulundu.



Duruşmada dinlenen tanık M.Y., sanıklarla akrabalık ilişkisi olmadığını ve sadece komşu olduklarını belirtti. Tanık, olay günü markete giderken bekir, Tevfik, Hüseyin ve eşlerini evin önünde görüp Emine Ö.'nün evin içinden "Kalbine sık, kalbine" diye bağırdığını duyduğunu ifade etti. Marketten dönerken Bekir Ö.'yü elinde tüfekle gördüğünü söyleyen tanık, tüfek sesi duyunca eve kaçtığını belirtti. Tanık, eve geldiğinde telefonunun balkonda şarjdayken bir el daha silah sesi duyduğunu ve Yüksel Ülperen'in yeğeni olan H.E.K.'yı aradığını söyledi. Tanık, eve geldiğinde Bayram Ö.'nün evin önünde olduğunu ve "dayını vurdular" diyerek telefonu kapattığını belirtti. Mahkemede ifade veren başka bir tanık M.C. ise olayın yaşandığı dükkanına müşteriler için çay söylediğini belirterek, Hüseyin'in yaralı olduğunu söylemesi üzerine hastaneye gitmesini söylediğini ifade etti. Tanık, silah sesi duyduktan sonra Bekir ve Bayram'ı görüp Hüseyin'i evine kadar götürdüğünü belirtti.



Bir diğer tanık olan E.N.Y. ise olay günü evde otururken bağrış sesi duyduğunu ancak dışarı çıkmadığını belirtti. Bekir, Tevfik ve Emine Ö.'nün kızı Ü.Ö.'nün evin önüne geldiğini ve Bekir'in elinde uzun bir tüfek olduğunu ifade eden tanık, Bekir'in Yüksel'i vurduğunu söylediğini ve saklanıp saklanmayacağını sorduklarında reddettiğini belirtti. Tanığın ifadesine göre sanıklar sonra oradan ayrıldı.



Son olarak ifade veren H.A. ise olay günü Yüksel Ülperen'in yanında olduğunu belirterek Bayram Ö.'nün kendisini arayarak Hüseyin'in dövüldüğünü söylediğini ve eve gelmesini istediğini söyledi. Köy meydanına doğru giderken Yüksel Ülperen ve eşiyle konuştuğunu belirten tanık, sonrasında yine Bayram Ö.'nün arayarak Yüksel'i getirmemesini istediğini söyledi. Eve vardıklarında Bekir, Tevfik ve Hüseyin'in silah ve tüfekle donanmış olduğunu ifade eden tanık, arabadan indikten sonra gürültü olduğunu ve Yüksel'in yanına gittiğinde silah sesi duyduğunu belirtti. Tanık, Yüksel'in arabadan hiç inmediğini ve hastaneye götürdüklerini söyledi. Ayrıca hastanede Yüksel Ülperen'in üzerinde silah olduğunu gören tanık H.E.Ş., silahı alıp teslim ettiğini ve cebinden çıkan iki şarjörün dolu olduğunu belirtti.



Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, diğer tanıkların dinlenmesi nedeniyle duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Müşteki avukatı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Emine Ö.'nün azmettirici sıfatıyla tutuklanmasını talep etti. #Isparta #YükselÜlperen #cinayet #duruşma