Gözden kaçırmayın

Yeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi TamamlandıYeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi (OEDAŞ) Direktörü Muzaffer Yalçın, iş sağlığı ve güvenliği açısından risk taşıyan alanlarda faaliyet gösterdiklerini belirterek, mevzuat gereği çalışanların yüzde 10'unun ilk yardımcı sertifikası olması gerektiğini ancak OEDAŞ'ın bu oranı yüzde 70'e çıkardığını söyledi. OEDAŞ, çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini ön planda tuttuğunu belirterek, her 10 çalışandan 7'sinin ilk yardımcı sertifikasına sahip olduğunu vurguladı.

Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, OEDAŞ'ın faaliyet gösterdiği iş kolu, 'çok tehlikeli iş yeri' çerçevesinde yer aldığından yönetmelik gereği her 10 çalışandan birinin ilk yardımcı sertifikası olması gerekiyor. Ancak OEDAŞ, her 10 çalışandan 7'sinin bu sertifikayı aldığını belirtti.

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, saha çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yalçın, çalışanlarının alçak ve yüksek gerilim enerji hatlarında, engebeli arazilerde ve karayollarında riskli alanlarda çalıştıklarını belirterek, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini aldıklarını ancak olası kazaları da göz önünde bulundurduklarını ifade etti. Bu nedenle yönetmeliklerde belirtilen sayının üzerinde çalışanın ilk yardımcı sertifikasına sahip olmasını hedeflediklerini söyleyen Yalçın, hizmet verdikleri illerle iletişim kurarak çalışmalarını başlattıklarını ve şu anda sahada çalışan her 10 kişiden 7'sinin ilk yardımcı sertifikasına sahip olduğunu aktardı.

OEDAŞ Direktörü Yalçın, tüm saha çalışanlarının ilk yardımcı sertifikasına sahip olmasını hedeflediklerini vurgulayarak, şu anda Bilecik'teki saha çalışanlarının tamamının bu sertifikaya sahip olduğunu belirtti. Yalçın, hedeflerinin diğer illerde de Bilecik'teki gibi yüzde 100'e ulaşmak olduğunu ifade etti.