Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalini yurt dışında oynatmak istediklerini belirtti. Büyükekşi, "Suudi Arabistan ile görüşüyoruz. Katar, Abu Dabi, belki İngiltere... Görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz netlik kazanmış değil" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Eskişehir'de oynanacak Türkiye-Ermenistan maçı öncesi basın mensuplarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Büyükekşi, milli takımla ilgili çalışmalarının olduğunu belirterek, özellikle gençlere büyük ilgi olduğunu dile getirdi. Büyükekşi, "2024 Avrupa Şampiyonası'na katılmakla başlayan bir süreç başlatmak istiyoruz. Bunun için bir logo oluşturup, 'Bizim çocuklar' mottosunu taşıyarak gençleri desteklemek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükekşi, Süper Lig takımlarına akademi kurma zorunluluğu getirdiklerini söyledi. Hollanda ve Belçika'yı ziyaret ederek alt yapı yatırımlarını incelediklerini belirten Büyükekşi, "2024 yılının sonuna kadar tüm Süper Lig takımlarının akademi kurmaları gerekiyor. Ayrıca Double Pass firmasıyla anlaşma yapıp genç hocaların ve direktörlerin eğitimini sağlayacağız" dedi.

Amatör futbola da önem vereceklerini söyleyen Büyükekşi, amatör futbol birimlerini İstanbul'a taşıyacaklarını ve amatör futbola destek olacaklarını vurguladı. Milli takıma genç futbolcular kazandırmak için yurt dışında olan oyuncuları takip ettiklerini de dile getirdi.

Avrupa Kupaları'nda mücadele eden takımların lig maçlarının tekrar ertelenmeyeceği konusunda açıklama yapan Büyükekşi, "Gelecek maçlar için erteleme yapmayacağız" dedi.

Süper Kupa maçının yurt dışında oynanması konusunda da görüşmeler yaptıklarını belirten Büyükekşi, Suudi Arabistan, Katar, Abu Dabi ve İngiltere gibi ülkelerle görüştüklerini söyledi. Büyükekşi, "Eğer Türkiye'de oynarsak, en büyük stadyumumuz Atatürk Olimpiyat Stadı'nı kullanacağız. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Süper Kupa maçı oynama fırsatı 12 yıldır gerçekleşmemişti. Bu maçı bir şölene çevirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

2024 Avrupa Şampiyonası'na katılmaları durumunda ilk hedeflerinin gruplardan çıkmak olduğunu belirten Büyükekşi, "Daha sonra yukarıya doğru ilerlemek istiyoruz" dedi.

2032 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği konusunda ise Büyükekşi, İtalya ile birlikte ortak aday olduklarını ve Avrupa şampiyonluğu için iddialı olmak istediklerini söyledi. Hedeflerinin temellerini atarak her yıl bir adım yukarı çıkmak olduğunu belirtti.