Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda oynanan maçta Türkiye Milli Futbol Takımı, Eskişehir'de Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ikinci yarısında gerçekleşen golle Ermenistan önce 1-0 öne geçti, ancak Türkiye son dakikalarda attığı golle beraberliği yakaladı.

Maçın 49. dakikasında Ermenistan'ın sol kanattan yaptığı pas sonucunda Artak Dashyan, arka direkte bulunan topa sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak golü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 58. dakikada Türkiye'nin sağ kanattan yaptığı sert orta Ermenistan savunması tarafından karşılandı. 71. dakikada Halil Dervişoğlu'nun ceza yayından çektiği şut ise Ermenistan kalecisi Ognjen Cancarevic'te kaldı. 88. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla ceza yayında kaleciyle karşı karşıya kalan Halil Dervişoğlu'nun şutu ise Cancarevic tarafından kurtarıldı. Pozisyonun devamında topu önünde bulan Bertuğ Yıldırım ise sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak beraberlik golünü attı ve skoru 1-1'e getirdi. Maçın son dakikalarında ise Türkiye'nin kullandığı köşe vuruşunda Mert Müldür'ün kafa vuruşu kalecide kaldı.

Maçı yöneten hakemler ise Daniele Orsato, Ciro Carbone ve Antonio Rapuano oldu. Türkiye'nin kadrosunda ise Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Cenk Özkaçar, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Cengiz Ünder gibi isimler yer aldı. Teknik direktör olarak ise Stefan Kuntz görev yaptı. Ermenistan'ın kadrosunda ise Ognjen Cancarevic, Varazdat Haroyan, Styopa Mkrtchyan, Georgi Harutyunyan, Uguchukwu Iwu, Eduard Spertsyan, Lucas Zelarrayan, Grant-Leon, Mamedova, Artak Dashyan, Nayair Tiknizyan, Vahan Bichakhchyan gibi oyuncular yer aldı. Teknik direktör olarak ise Oleksandr Petrakov görev yaptı.

Maçta sarı kart gören oyuncular ise Varazdat Haroyan, Ognjen Cancarevic, Vahan Bichakhchyan (Ermenistan) ile Çağlar Söğüncü, Bertuğ Yıldırım, Merih Demiral (Türkiye) oldu.