Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Hal Camii'nin yıkılacağı iddialarına cevap vererek, caminin yıkılmayacağını ve yerinde kalacağını belirtti. Başkan Ataç, basın toplantısında gazetecilerin ve CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç ile CHP'li Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Aydoğmuş'un da eşlik ettiği bir açıklama yaptı. Ataç, "Aldığımız duyumlara göre Hal Camii'nin yıkımı ile ilgili eylemler yapılacakmış. Bu konuya çeşitli kez açıklama yaptık. Müftü Bey ile görüştük, diğer yetkililerle de konuştuk. Ancak bazı kesimler bu açıklamaları dikkate almıyor. Bunun nedeni, önümüzde bir seçim olması ve dini siyasallaştırmaya çalışmaları olabilir. Bu nedenle konuya yeniden açıklık getirmek istiyoruz" dedi.

Açıklamanın devamında Erdoğan Aydoğmuş, caminin bulunduğu alanın geçmişine dair teknik bilgiler verdi. Aydoğmuş, "1989 yılından bu yana alan ticaret, konut ve cami olmak üzere çeşitli kullanımlara sahip. 1995 yılında yapı adası planlı alana dönüşmüş. Ancak son imar planı revizyonuyla 2023'te alan ticaret-turizm-konut alanı olarak planlandı. Bu durumda caminin yıkılacağı ya da herhangi bir yapı yapılacağı söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Başkan Ataç ise konuşmasında, caminin yıkılması ile ilgili iddiaları haksız bulduğunu belirterek, "Bu iddiaların aslı yok. Tepebaşı Belediyesi'nin cami hizmetleri ortada, kimseye tehlike yok. İstanbul'da camiler satılıyor, yıkılıyor. Bizim hiç aklımızda böyle bir şey yok. Amacımız camiyi yıkmak değil, hizmet vermektir. Bu iddialarla siyaset yapmak doğru bir yaklaşım değil. Camilerin siyasete karıştırılması kabul edilemez" diye konuştu.

Son olarak Başkan Ataç, Eskişehir halkına seslenerek, "Böyle bir yıkım söz konusu değil. Hal Camii yerinde kalacaktır" şeklinde açıklama yaptı.

#Tepebaşı #BelediyeBaşkanı #AhmetAtaç #HalCami #yalaniddia #haber