Gözden kaçırmayın

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi VerdiVali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi Verdi

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, eğitim ve özellikle köy okullarına desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda köylerde bulunan okullarda yaya ve okul geçitlerinin yapılması için çalışma gerçekleştirildi.

Vali Yiğitbaşı'nın talimatıyla, çocuklarda trafik bilincinin oluşması, trafik kurallarının küçük yaştan aşılanması ve farkındalık oluşturulması amacıyla köy okullarının giriş çıkışları ve çevrelerinde yaya geçitleri yapıldı.

Araç sürücülerinin yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken, güvenle yavaşlayabilecekleri veya durabilecekleri uygun mesafede uyarılmalarını sağlamak için "Önce Yaya" görselleri şeritlere ve geçiş çizgilerinin önüne uygun şekilde çizildi.

Çalışmalar 6 Eylül tarihinde başladı ve 22 Eylül'de tamamlanacak. Başmakçı'da 14, Bayat'ta 1, Bolvadin'de 8, Çay'da 14, Dazkırı'da 16, Dinar'da 14, Evciler'de 5, İscehisar'da 6, Sandıklı'da 13, Sinanpaşa'da 9, Sultandağı'nda 3, Şuhut'ta 15 olmak üzere toplam 84 köy okulunda 127 okul geçidi ve 43 yaya geçidi yapılacak.


#Vali #EğitimDestekleri #KöyOkulları #TrafikBilinci #Çocuklar #TrafikKuralları