Gözden kaçırmayın

AK Parti Milletvekilleri Sami Özbağkıran'ı Ziyaret EttiAK Parti Milletvekilleri Sami Özbağkıran'ı Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bilecik'te düzenlenen 742. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katıldı. Program, Söğüt Hükümet Konağı önünde Yörüklerin karşılanmasıyla başladı ve halkoyunları gösterisi, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği gösterisi ve çeşitli etkinliklerle devam etti. Bakan Bak burada yaptığı konuşmada, bu topraklarda kök salan bir çınarın olduğunu söyledi ve Türkiye'nin geçmişinden bugüne uzanan tarihi önemine vurgu yaptı. Bakan Bak, gençlere bu değerli mirası aktarmanın önemini vurguladı ve ülkemizin geleceğinin gençlerle daha güçlü olacağını belirtti. Şenlikler yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla yarın da devam edecek.

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, 742 yıldır aynı heyecan ve birlik duygusuyla gerçekleştirilen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin önemine dikkat çekti. Başkan Sever, Türk misafirperverliğinin bu topraklarda ve bu topraklar için atan yüreklerde saklı olduğunu ve bu şenliği her yıl daha iyi koşullarda gerçekleştirmeyi umduğunu dile getirdi. Sever, konuşmasının sonunda tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit olanlara şükran ve minnetlerini sundu.

Protokol üyeleri, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği eşliğinde Ertuğrul Gazi Türbesi'ne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Bakan Bak, Osman Bey'in babası ve Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Ertuğrul Gazi'nin türbesine gelerek alp kıyafetli jandarma personelini selamladı ve 'Saygı Nöbeti' değişimini izledi. Ardından Ertuğrul Gazi'nin manevi huzurunda dua etti. Bakan Bak ayrıca ilçede Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün okçuluk ve güreş faaliyetlerini ziyaret etti.

Törenlere, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Belediye Başkanı İsmet Sever, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım ve diğer kurum müdürleri ve çok sayıda Söğütlü katıldı.