Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Afyonkarahisar Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın eğitime, özellikle de köy okullarına yönelik desteği devam ediyor. Vali Yiğitbaşı'nın talimatıyla, köy okullarının giriş çıkışları ve çevrelerinde yaya geçitleri yapıldı. Bu çalışma, çocuklarda trafik bilincinin oluşması, trafik kurallarının küçük yaştan aşılanması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla gerçekleştirildi.

Önce Yaya görselleri, araç sürücülerinin yaya ve okul geçidine yaklaşırken, güvenle yavaşlayabileceği ya da durabileceği mesafenin belirlenmesi için çizildi. Çalışmalar 6 Eylül tarihinde başladı ve 22 Eylül'de tamamlanacak. Başmakçı'da 14, Bayat'ta 1, Bolvadin'de 8, Çay'da 14, Dazkırı'da 16, Dinar'da 14, Evciler'de 5, İscehisar'da 6, Sandıklı'da 13, Sinanpaşa'da 9, Sultandağı'nda 3, Şuhut'ta 15 köy olmak üzere toplam 84 okul geçidi ve 43 yaya geçidi yapılacak.

Bu önemli çalışma ile köy okullarında güvenliğin sağlanması ve çocukların trafik konusunda bilinçlenmelerinin artırılması hedefleniyor.

#Afyonkarahisar #eğitim #trafik #köyokulları