Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü kapsamında yaptığı açıklamada, intiharın dünya genelinde her yıl ortalama 700 binden fazla can aldığını belirtti. Korkmaz, intiharın etkilerinin çok daha fazla insanı derinden etkilediğini vurguladı.

Korkmaz, yazılı bir açıklama yaparak intiharın ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu ifade etti. Dünya genelinde her yıl 700 binden fazla intihar vakası yaşandığının tahmin edildiğini söyleyen Korkmaz, her intiharın çok daha fazla insanı etkilediğinin bilincinde olduklarını dile getirdi. Dünya İntiharı Önleme Günü'nün "Harekete Geçerek Umut Oluşturmak" temasıyla düzenlendiğini belirten Korkmaz, bu günün intiharın bir çözüm yolu olmadığını ve her zaman çözüm yollarının olduğunu hatırlatmayı hedeflediğini söyledi.

Korkmaz, intiharın önlenmesi için doğru bilgilerin öğrenilmesinin önemine değindi. Eğer bir yakınınızın intihar düşüncesi olduğuna inanıyorsanız, bu konuda konuşmaktan çekinmemeniz gerektiğini söyleyen Korkmaz, kişinin yardım istemesine ve duygusal yükünü paylaşmasına yardımcı olabilecek bir iletişim kurulabileceğini belirtti. Kendi hayatına son veren kişilerin yaklaşık yüzde 80'inin önceden yakın çevresini bilgilendirdiğini dile getiren Korkmaz, bir kişinin intiharla ilgili konuşmaları ciddiye alınmalıdır.

Bu açıklamaların ardından, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü, 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü'nü sosyal medyada duyurmak için uygun etiketler kullanabilir. Önerilen etiketler: #intihar #intihariönleme #dünyaintihariönlemegünü #toplumsalhalksağlığı #umutoluşturmak