Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Çeltikçi Köyü, geçtiğimiz yıllarda şehitlik olarak tescil edilen bir bölgeye ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölge, Yunan işgali sırasında Gediz harbinde düşman askerlerine karşı savaşırken şehit düşen 17. Tümen askerlerinin naaşlarının bulunduğu alandır. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü tarafından tescillenen bölgede 141 şehidin mezarı bulunmaktadır. Bu mezarlar için bir şehitlik abidesi yapılması planlanmaktadır. Çeltikçi Köyü Muhtarı Mehmet Dinçer'in yoğun çalışmaları ve girişimleriyle başlatılan bu plana, Cevizdere Şehitleri Gazileri Tanıtım ve Araştırma Derneği de destek vermektedir. Dernek başkanı olan Araştırmacı Adem Öztürk, köyde bulunan yüzlerce şehidin yattığı alanda bir şehitlik yapılması için birlikte mücadele ettiklerini belirtmiştir.

Çeltikçi Köyü'nde bulunan şehitlik olarak tescillenen bölgede farklı illerdeki şehitlerin naaşları da bulunmaktadır. Afyonkarahisar'dan 4 şehit, Ankara'dan 19 şehit, Antalya 1, Aydın 1, Bilecik 1, Bolu 10, Bursa 1, Çankırı 3, Çorum 10, Denizli 2, Eskişehir 8, İstanbul 4, Karaman 1, Kastamonu 3, Kayseri 11, Kırıkkale 1, Kırşehir 7, Konya 3, Nevşehir 16, Niğde 11, Sakarya 4, Yozgat 8, Zonguldak 1, Erzincan 2, Bursa 1, Görüce 1, Kerkük 1, Manastır 2, Giresun 1, Aydın 1 ve Bağdat'tan 1 şehidin naaşı bu bölgede bulunmaktadır.

Çeltikçi Köyü Muhtarı Mehmet Dinçer'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenen Cevizdere Şehitleri Gazileri Tanıtım ve Araştırma Derneği Fahri Başkanı ve Araştırmacı Adem Öztürk, köyde yapılması planlanan şehitlik abidesi için destek beklediklerini belirtmiştir. Bu abidenin yapılması için Gediz Kaymakamlığı başta olmak üzere Belediye Başkanlığı ve sivil toplum örgütlerinin desteğini talep ettiklerini ifade etmiştir. Amacı, ecdadın mücadele verdikleri şartları gelecek kuşaklara aktarmaktır. Dernek olarak, merhum muhtarın ve araştırmacı olan Mehmet Pınar hocanın mücadelesini gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.