Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nda düzenlenen Down Sendromlu Gençler Yemek Yarışması heyecanla gerçekleşti. Yarışmada birbirinden lezzetli tabaklar ortaya çıktı ve tüm bireyler birinci ilan edildi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından organize edilen yarışmada keyifli anlar yaşandı. Türkiye Aşçılar Federasyonu'na bağlı Eskişehir Aşçılar Derneği işbirliğiyle gerçekleşen etkinliğe, 10 down sendromlu bireyin yanı sıra profesyonel aşçılar da katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, "Güzel bir gün geçiriyoruz, çok güzel bir ortamda bir araya geldik. Özel çocuklarımızla 15 yıldır beraberiz. Buradaki amacımız onları hayata katmak, onların sosyalleşmesini sağlamak ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak. Bu da başarı ile gerçekleşti. Bütün Türkiye'ye örnek oldu. Bu da benim gururum onurum, çok büyük mutluluk. Bu çocuklarımız çok özel. Ömrüm boyunca da onların iyi olması için çalışacağım" dedi.

Yarışmada daha sonra özel bireyler, şeflerle birlikte yemek yaparak yeteneklerini sergiledi. Tavuk ve et yemekleri kategorisinde yemekler hazırlayan özel bireyleri Başkan Ataç da ziyaret ederek yemekler hakkında bilgi aldı. Ardından Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Zehra Zeydan, Vega Outlet AVM Müdürü Mustafa Ilıkkan, Türkiye Aşçılar Federasyonuna bağlı Eskişehir Aşçılar Derneği Başkanı Kemal Kaya ve diğer şefler, jüri olarak yemekleri tadım etti.

Sonuç olarak, yarışmaya katılan tüm özel bireyler birinci ilan edildi. Gençlere madalya, katılım belgesi ve hediyeler sunuldu. Özel bireyler ve aileleri, Başkan Ataç'a etkinlik için teşekkürlerini iletti. Etkinlik, katılımcı çocukların dans ederek eğlendiği bir şekilde sona erdi.

#Eskişehir #PişmişToprakSempozyumu #DownSendromluGençlerYemekYarışması