Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Afyonkarahisar'ın Düzağaç beldesinde belediyede çalışan bir memur, belediye başkanı Muammer Işıklı hakkında yolsuzluk ve zimmete para geçirdiği gerekçesiyle Sinanpaşa Kaymakamlığı'na ihbarda bulundu. Memur, başkanın kendisinden geçtiğimiz yıl borç aldığını ve bir aylık memur maaşlarını ödediğini, ancak parayı zamanında geri ödemediğini ve belediye kasasından her gün zimmetine para geçirip belli bir süre sonra tekrar kasaya koyduğunu iddia etti. Memur ayrıca başkan hakkında mobbing, görevi kötüye kullanma, maaşların geç ödenmesi ve mühürlerin kopartılması gibi suçlamalarda bulundu.



Düzağaç beldesi, Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı bir beldedir ve yaklaşık 3 bin nüfusu bulunmaktadır. Memur H.A., Sinanpaşa Kaymakamlığı'na verdiği dilekçe ile AK Parti'den ihraç edilen Belediye Başkanı Muammer Işıklı hakkında şikayette bulundu. H.A. dilekçesinde Işıklı hakkında zimmet, görevi kötüye kullanma, mobbing, maaşların geç ödenmesi ve mühür kopartma gibi suçlamalarda bulundu.



H.A. verdiği dilekçeyle ilgili yaptığı açıklamada, başkanın yolsuzluk yaptığını iddia etti. Memur, başkanın maaşları geciktirdiğini ve personele zorluk çıkardığını söyledi. Ayrıca hükümetin personellere verdiği bir ödeme olan 8 bin TL'yi alamadıklarını belirtti.



H.A., başkanın belediyeyi bakkal dükkanı gibi yönettiğini öne sürerek, her gün belediyenin tahsilat kasasından istediği miktarları alıp yanında not defterlerine yazdığını ve bir süre sonra bu paraları ödediğini söyledi. H.A. bunun normal olmadığını ve paranın başkanın kasasına geçtiğinde zimmete geçtiğini ifade etti.



Memur, başkanın sulama kuyularındaki mühürleri usulsüz olarak koparttığını ve belediyeye ait biçerdöver gelirlerinin kayıtlara geçmediğini iddia etti. H.A. ayrıca başkanın kendisinden 160 bin TL borç aldığını ve bu parayı zamanında geri ödemediğini, bu yüzden ev alamadığını belirtti. Memur, başkanın yaptığı toplantıda bu borç parayla personel maaşlarını ödendiğini söyledi.



H.A., başkanın kendisini emekliliğe zorladığını ve diğer personellere de mobbing uyguladığını iddia etti. Başkanın sahip olduğu çiftlik ve hayvanlara dikkat çeken memur, bunun karşısında kendisinin neden evi olmadığını sordu ve soruşturma talep etti.



Başkan Işıklı ise iddiaları reddederek, memurun kendisine borç para verdiğini ve bu parayı zamanında geri ödediğini belirtti. Başkan ayrıca memurun emekliliği için kendisinden yardım istediğini ancak karşılık bulamadığını ve bu yüzden iddiaların ortaya çıktığını savundu. Başkan ayrıca memurun işe girişinde usulsüzlük olduğunu iddia etti.



Sinanpaşa Kaymakamlığı, H.A.'nın verdiği dilekçe üzerine soruşturma başlattı. #Afyonkarahisar #Düzağaç #yolsuzluk #belediye #Başkan #memur #ihbar