Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'in 71 Evler Mahallesi'nde, su borusunun arızalanması nedeniyle 15 gündür boşa akıyor. Bu durum kötü bir koku oluşmasına neden olurken, mahalle sakinleri Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ESKİ) tepki gösterdi. Vatandaşlar, defalarca arıza bildirmelerine rağmen sorunun hala çözülmediğini belirtti. Arızanın patlamaya sebep olduğu ve evlerdeki musluklardan akan suyun azaldığı ifade edildi. Mahalle sakinleri, bu duruma tepki göstererek ESKİ'nin müdahale etmemesinden rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.

ESKİ'nin 15 gündür çözüm getirmemesine tepki gösteren bir mahalle sakini olan Ümmühan Erdağ, şunları söyledi: "15 gündür devam ediyor. Birkaç kez aradık, komşularımız da aradı. Oğlum ve ben de aradık, bizim de sıraya koyuyorlar diyorlar. Ama gelmiyorlar. Kimse bize ne zaman gelecek diye haber vermedi. 15 gündür herkes arıyor. Komşular da şikayetçi. Evlerdeki su da azaldı. Bize 'muslukları kapatın, az kullanın' diyorlar. Ama boşuna akan suları hiç görmüyorlar. Nereden geliyor bu akan sular? Bu çok yazık değil mi? Günah. Su caddenin ortasına kadar akıyor. Küçük bir patlak var. 15 gündür oldu. Az diyorlardı ama şu anda önemli bir miktarda akıyor."

"Kötü kokudan dolayı oturamıyoruz"

Su arızasının hala giderilmediği için sokak üzerinde kötü bir koku yayıldığını belirten Sema Çelik adlı mahalle sakini ise şu şekilde tepki gösterdi: "15 gündür su akmıyor. Kaç kez aradık, gelmediler. Şikayet etmek istedik, fakat başvuruda bulunamadık. Kötü bir koku oluşuyor, oturamıyoruz. Su evlerin temellerine vuruyor. Birkaç kez aradılar, su yetkililerini aradık ancak 'geleceğiz' diyerek gelmediler, bizi oyalıyorlar. Bu durum bizi üzüyor."

#Eskişehir #SuArızası #ESKİ #Tepki