Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Yaz tatili sona erdi ve 11 Eylül itibariyle yaklaşık 143 bin öğrenci ile 11 bin öğretmen ders başı yaptı. İlköğretim Haftası Açılış Programı, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın katılımıyla Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu'nda düzenlendi. Programa Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın yanı sıra milletvekilleri, komutanlar, belediye başkanı, üniversite yöneticileri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada, eğitimin sadece akademik başarıdan ibaret olmadığını vurgulayarak, karakter ve değerler eğitiminin de önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, çocukların dijital dünyayı doğru okuması için yapılan eğitimlere dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, bu konuda velilere büyük görevler düştüğünü söyledi. Verilen eğitimlere velilerin katılımının önemine de değinen Vali Yiğitbaşı, ailelerin bilinçli olmasının çocukları doğru yönlendirebilmeleri açısından önemli olduğunu ifade etti.

Programda, öğrencilerin şiir ve halk oyunları gösterileri de büyük beğeni topladı. Son olarak, yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine geçen yılın birinci sınıf öğrencileri tarafından çiçek verildi ve Vali Yiğitbaşı öğrencilere kitap hediye etti.