Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Türklüğün varlık mücadelesi olarak adlandırılan Millî Mücadele, Türk ulusunun tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Türk milleti, en zor koşullarda bile vatan toprağı için neler yapabileceklerini göstermiştir. Bu zorlu süreçte, Emirdağ ilçesi, vatan birliği ve beraberliğini korumak amacıyla takdire şayan bir mücadele vermiştir.

Emirdağ'ın Kuvâ-yi Milliye kahramanları tarafından gerçekleştirilen Kurtuluşunun 102. yılı nedeniyle bu yıl ilki düzenlenecek olan "Millî Mücadelede Emirdağ Kutlama ve Anma Programı" için planlama ve uygulama amaçlarıyla Kaymakam Osman Bilici başkanlığında bir komite toplantısı yapıldı.

22 Eylül 2023 Cuma günü düzenlenecek olan kutlama ve anma programıyla Türk bağımsızlığının yerel ve ulusal değerlerinin anlaşılmasına tarihi bir katkı sağlanması hedeflenmektedir. Kaymakam Bilici, bu vesileyle elde edilen büyük zaferin, Millî Mücadele içinde Emirdağ'ın vatan bütünlüğü ve bağımsızlık için gösterdiği direnişin bir kez daha vurgulanacağını belirtti.

Toplantıya, Kaymakam Bilici'nin yanı sıra Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, ilgili daire amirler, Yazar Ahmet Urfalı ve program moderatörü Ahmet Yiğiter de katıldı.


#MilliMücadele #Emirdağ #Kurtuluş102 #Turkey