Gözden kaçırmayın

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi VerdiVali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi Verdi

İlçemizde son yıllarda arıcılık faaliyetleri büyük bir ivme kazandı. Özellikle tohumluk ayçiçeğinin tozlaşması için yaklaşık 100 bin arılı kovan ilçemize getirildi. Bunun yanı sıra, arıcılarımızın çiçek balı üretimi için yaklaşık 40 bin adet arılı kovana sahiptir. Toplamda 140 bin arı ile arıcılık faaliyeti yürütülen ilçemiz, önemli bir bal ve arı üretim merkezi haline gelmiştir.

Elhan köyümüzde bulunan arıcılarımızın faaliyetlerini yerinde incelemek için İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil İbrahim Koku ile birlikte arılık ziyareti gerçekleştirdik. Kaymakam Bilici, arıcılık faaliyetleri, bal üretimi ve diğer arı ürünleri üretimi hakkında bilgi almak için Koku'dan detaylı bilgiler aldı. Kaymakam, ilçemizdeki arıcılık faaliyetleri sayesinde ilçemizin cazibe merkezi olduğunu ifade etti ve üreticilerimizin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaymakam Bilici ayrıca, Elhan köyümüzde arıcılık faaliyeti yürüten arıcılarımızla bir araya gelerek onlarla sohbet etti. Arıcıların istek ve temennilerini dinleyen Kaymakam, üretimin devamlılığı, miktar ve kaliteyönünden sürdürülebilirliğini sağlamak adına tüm üreticilerin ve arıcıların yanında olduğunu vurguladı. Ayrıca, bal üretiminin her aşamasıyla ilgili detaylı incelemeler yaparak bilgiler de aldı.

İlçemizdeki arıcılık sektörü her geçen gün büyümekte ve ilgi görmektedir. Bu durum, ilçemizin ekonomisine önemli bir katkı sağlamaktadır. Arıcılık faaliyetlerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesiyle birlikte, ilçemizin bal ve arı üretimi merkezi olma potansiyeli daha da artacaktır.