Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı bölgesindeki metruk binalar, vatandaşlar için tehlike oluşturuyor. Alanönü Mahallesi'nde bulunan Bodurlar, Dedeler ve İnceağa sokaklarında yaşayan vatandaşlar, uzun süredir bu evlerin sorun teşkil ettiğini belirtti. Her an kullanılmaya müsait olan bu binaların çocuklar ve bölge sakinleri için tehlike oluşturduğunu söyledi. Odunpazarı Belediyesi'ne başvuru yapmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler.

Metruk evlerin birçoğu sahipsiz durumda olduğu için vatandaşlar, bu evlerin ya yıkılmasını ya da onarılmasını bekliyor. Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan 'Odunpazarı Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı'na göre, sit alanı sınırları içinde bulunan 2 bin 44 adet konut yapısı koruma altında bulunuyor. Ancak, restore edilemeyecek durumda olan tarihi evlerin yıkılması gerekiyor. Fakat vatandaşlar, bu bölgede hiçbir çalışma yapılmadığını iddia ediyor.

Bodurlar sokakta yaşayan mahalle sakini Burhan Ergin, metruk binaların sokaktaki insanlar için tehlike olduğunu belirtti. Madde bağımlılarının bu yapıları yaktığını ve arabaların, çocukların da tehlikede olduğunu dile getirdi. Bu durumu Odunpazarı Belediyesi'ne ve muhtara bildirdiklerini ancak hiçbir şeyin değişmediğini ifade etti. Bir yangın olayının da yaşandığını ve her an tehlike altında olduklarını söyledi. Kendi güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirten Ergin, bu bölgelerde gece saatlerinde tinercilerin kaldığını ve kimsenin bunu fark etmediğini ekledi.

Sokak sakinlerinden Şahin Aşkın da daha önce yangın çıktığını ve tehlikeli yapıyı fark eden kişi olduklarını belirtti. Metruk evlerin ilgilenilmesini istedi ve bir an önce bu sorunun çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Aşkın, şükür ki kimsenin zarar görmediği yangın olayının da bir an önce önlenmesi gerektiğini söyledi.

Bir diğer vatandaş Bülent Değirmenci ise metruk evlerin bulunduğu sokakta yaşadıklarını ve durumun sahipsiz kaldığını ifade etti. Muhtarın ilgilendiğini ancak belediyenin yeterince müdahale etmediğini belirtti. Gece saatlerinde evi yanan Değirmenci, uyanmamış olsalardı tüm sokak yanabileceğini söyledi. Tinercilerin içki içip sigara attığını ve evi yakmış olduğunu ifade etti. Kerpiç evlerin bulunduğu bölgenin yıkılması gerektiğini belirtti.