Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de alkollü bir eğlence mekanında çıkan bir kavgada Doğukan Yener, darp edilerek öldürüldü. Bu olayla ilgili görülen davanın 3. celsesinde mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla davayı 11 Ekim'e erteledi. Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mertcan A. katıldı. Tutuksuz yargılanan Koray B., Doğukan Yener'in annesi Suzan Yener ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundular.

Duruşmada söz alan anne Suzan Yener, "Olayın üzerinden 15 ay geçti. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Psikolojim bozuldu, uyuyamıyorum." dedi.

Tutuklu sanık Mertcan A. ise mahkemede kendini savunarak şunları söyledi: "Doğukan ile olan arbedemi hatırlamıyorum. Oraya saldırmak için gitmedim, savunma yapmak için gittim. Duruşma salonunda güvenlik kamerası görüntülerini izlediğimde arbedeyi fark ettim. Oradaki insanlarla veya işletme sahipleriyle hiçbir husumetim yoktu. Öldürmek amacıyla yumruk atmadım."

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla davayı 11 Ekim'e erteleme kararı verdi.

Olay, Yenibağlar Mahallesi Fabrikalar Caddesi'nde bulunan bir alkollü eğlence mekanında 4 Haziran 2022 günü sabah saat 05.30 sularında meydana geldi. Doğukan Yener, kardeşi Batuhan Yener ve arkadaşlarıyla birlikte eğlence mekanına gitmişti. Ancak kavga mekanın dışına çıktı ve Doğukan Yener, başına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle ağır yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesiyle Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yener, 7 gün süren bir yoğun bakım sürecinin ardından hayatını kaybetti. Soruşturma başlatıldı ve 29 kişi ifade verirken, 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden Mertcan A. tutuklandı ve diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.