Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurhan Barutçu, diz ağrısı tedavisinde ozon tedavisinin önemine dikkat çekti. Son yıllarda daha sık tercih edilen bu yöntemin ameliyatsız ve zahmetsiz bir işlem olduğunu belirten Dr. Barutçu, ozon tedavisinin detaylarını açıkladı.

Diz ağrısının sebebine bağlı olarak tedavi yöntemlerinin değiştiğini söyleyen Barutçu, medikal tedavi, fizik tedavi, enjeksiyon yöntemleri ve ameliyat seçenekleriyle ağrının ve sorunun çözüldüğünü ifade etti. Son dönemlerde popüler hale gelen ozon tedavisine değinen Dr. Barutçu, bu tedavinin aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapıldığını belirtti. Ozon tedavisi sayesinde vücuttaki antioksidan mekanizmanın harekete geçtiğini ve birçok hastalıkta kullanıldığını aktaran Dr. Barutçu, ozon tedavisinin diz ağrısı tedavisinde de oldukça başarılı olduğunu ifade etti.

Ozon tedavisinin diz ağrısına etkisini açıklayan Dr. Barutçu, tedavinin diz eklemine veya çevresine uygun miktarda lokal olarak uygulandığını belirtti. Ozon gazının ağrıyı ve enflamasyonu giderdiğini ve böylece o bölgede iyileşmeyi sağladığını söyledi. Ayrıca, ozon tedavisinin hücre yenilenmesini uyaran etkisiyle de hızlı bir yara iyileştirme sağladığına dikkat çekti.

Dr. Nurhan Barutçu, ozon tedavisinin ameliyatsız ve zahmetsiz bir yöntem olduğunu vurgulayarak, bu nedenle son yıllarda daha sık tercih edildiğini söyledi. Diz ağrısı tedavisinde genellikle 5 seans ozon enjeksiyonu uygulandığını ve seans sıklığının hastalığın durumuna göre değiştiğini belirtti. Ozon tedavisinin herhangi bir zararı veya yan etkisi olmadığını da ekledi.

#DizAğrısı #OzonTedavisi #FizikTedavi #Rehabilitasyon #Sağlık