Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar'da gerçekleşen silahlı kavgada bir kişi öldü, bir kişi ise yaralandı. Bu olayı haberleştiren 5 gazeteci, mahkemenin gizlilik kararı olmadığı halde polis tarafından ifadeleri alındı. Olay 6 Eylül tarihinde Erenler Mahallesi'nde meydana geldi. E.S. adlı bir kişi, husumeti bulunan dayıları İ.K. ve K.K. ile karşılaştı. Olayın yaşandığı bölgede bulunan polis noktasına yaklaşık 100 metre kala E.S., pompalı tüfekle dayılarına ateş açtı. Dayılardan Kadir Kazak olay yerinde hayatını kaybederken, İ.K. ağır yaralandı.

Olay sonrasında bölgeye giden yerel ve ulusal medya mensupları olayı haberleştirdi. Ancak haberin duyurulmasının ardından Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı tarafından 5 gazeteci hakkında ifade alınması için gözaltı kararı çıkarıldı. Gazeteciler, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından irtibat noktasına çağrılarak ifadelerinin alınmasına karar verildi. Gazeteciler, "Soruşturmanın Gizliliğini İhlal" gerekçesiyle ifade verdi. Ancak gazeteciler, kendilerine yayın yasağı veya mahkemenin gizlilik kararı olmadığına dair bir bilgi verilmediğini belirtti. Polislerin "Güvenlik kamerası görüntüsünü nerden aldınız?" sorularına ise haber kaynağını açıklamama prensibi nedeniyle yanıt vermeyi reddetti.

#Afyonkarahisar #silahlikavga #gazeteci #haber #gizlilikkararı