Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Poyra Köyü'nde köylülerin kurduğu Kültür Evi, ziyaretçileri etkilemeye devam ediyor. Köy halkı tarafından müze olarak kullanılan ev, 15 yılda toplanan eski eşyalarla dolu. Köylüler, dedeleri ve nineleri tarafından kullanılan nadir bulunan eşyaları gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Kültür Evi, o dönemde günlük hayatta kullanılan eşyalar, tarım aletleri ve kıyafetler gibi çeşitli ürünlerle dolu. Köy Muhtarı Muharrem Poyraz, bu eşyaların kültürel açıdan son derece değerli olduğunu belirtti.

Poyraz, "Köyümüzdeki müzemizin başlangıcında Fehmi Nilüfer arkadaşımız 15 yıl önce bu eşyaları toplamaya başladı. Hepsi dedelerimizden ve ninelerimizden kalan eşyalar. Maalesef yeni gençler bu eşyaları tanımıyor. Gençlerin de görmesi ve bilmesi için bu eşyaları ziyan etmek istemedik. Bu yüzden Kültür Evi'ni kurma fikri ortaya çıktı. Gelecekte daha da geliştireceğiz ve daha güzel hale getireceğiz. Köyümüzde böyle bir müze olduğunu gururla gösteriyoruz. Bu eşyalar bizim için çok kıymetli ve hepsinin bir anısı var. Eşyaları günümüze kadar koruduk ve bundan sonra da yeni nesillere aktaracağız. Onlar da sonraki nesillere bu kültürel mirası taşıyacaklar. Unutulmalarına izin vermeyecek, yaşatacağız" dedi.