Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 'Sucul İstilacı Türler ve Hayalet Av Araçları Farkındalık Etkinlikleri' adlı bir toplantı düzenlendi. Bu toplantı, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirildi. Toplantı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Açılış konuşmasını Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Kemal Çevik yaptı.

Toplantıda, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Kemal Çevik'in açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Özgür Emiroğlu, İstilacı Türlerin Doğal Yaşama Olumsuz Etkileri ve İstilacı Türlerle Mücadele Yöntemleri hakkında bir sunum yaptı. Doç. Dr. Sadi Aksu ise Hayalet Avcılık ve Zararları, Hayalet Av Araçları ve Hayalet Avcılıkla Mücadele Yöntemleri hakkında bilgi verdi. Biyoçeşitlilik ve Çevre Koordinatörü Derya Özcan ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Sucul İstilacı Türler ve Hayalet Avcılıkla Mücadele çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Bu toplantının amacı, istilacı türlerin zararlarını ve mücadele yöntemlerini, aynı zamanda sucul hayatı tehdit eden hayalet avcılığını ve hayalet av araçlarını farkındalığını artırmaktı. Toplantıya Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Kemal Çevik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Biyoçeşitlilik ve Çevre Koordinatörü Derya Özcan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Özgür Emiroğlu ve Doç. Dr. Sadi Aksu, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Zekeriya Ar, teknik personel, amatör ve ticari balıkçılar, balıkçı dernekleri ve ilgili kuruluşların üyeleri katıldı.

Toplantıda balıkçılar bilgilendirildi ve tüm katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen farkındalık toplantısı, soru cevap kısmının ardından sona erdi.