Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Tepebaşı Belediyesi, Cumhuriyet'in ilan edilme süreci ve Eskişehir'in gelişimi konularında bir konferans düzenlemiştir. Konferans, Özdilek Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilmiş ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, meclis üyeleri ve Eskişehirlilerin katılımı ile gerçekleşmiştir.

Başkan Ataç, konferansta konuşma yaparak, Eskişehir'in kurtuluşuyla ilgili bir kitap serisi ve sergi düzenlediklerini belirtmiştir. Bu proje, Tarih Vakfı ile bir iş birliği içinde gerçekleştirilmiş ve başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Başkan Ataç, kitapların hazırlanmasına katkıda bulunan Mehmet Alkan ve Kemal Yakut'a teşekkür etmiştir. Ayrıca, 16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nda yapılan bir anıtın da şehre armağan edileceğini belirtmiştir.

Konferansta, Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan'ın moderatörlüğünde Prof. Dr. Kemal Yakut ve Prof. Dr. Esra Sarıkoyuncu konuşmacı olarak yer almıştır. Mehmet Ö. Alkan, Cumhuriyet'in ilan edilme sürecini anlatırken, daha fazla demokrasiyle cumhuriyetin daha iyi yaşatılabileceğini vurgulamıştır.

Prof. Dr. Esra Sarıkoyuncu ise Eskişehir'in milli mücadele döneminde önemli bir yere sahip olduğunu belirtmiştir. Eskişehir'in Ankara'yı koruyan bir kale haline geldiğini ve kurtuluş savaşının en kanlı savaşlarının burada yaşandığını ifade etmiştir. Ayrıca, savaşların İngiliz ve Avusturya basınında nasıl yankı uyandırdığını da anlatmıştır.

Prof. Dr. Kemal Yakut ise Eskişehir'in işgalini ve kurtuluşunu görsellerle anlatarak, Eskişehir'in cumhuriyetin ilk yıllarında hızla geliştiğini ve cumhuriyetin bir laboratuvarı olarak değerlendirilebileceğini belirtmiştir.

Konferans sonunda, konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtlamışlardır. Tepebaşı Belediyesi ve Tarih Vakfı'na teşekkür eden Yakut, projenin gerçekleşmesinde başkan Ahmet Ataç'ın büyük bir rol oynadığını ifade etmiştir.