Gözden kaçırmayın

Eskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini KutluyorEskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini Kutluyor

Sivrihisar ilçesi, 17 Ağustos 1921 tarihinde Yunan işgaline uğradığı günün ardından 102 yıl sonra, 20 Eylül 2023'te düşman işgalinden kurtuluşunu coşkuyla kutlayacak. Kutlama programı kapsamında, Mithat Körler ve Mustafa Taş sahneye çıkarak unutulmaz türkülerle coşkuyu doruklara çıkaracaklar.

Sivrihisar, Kurtuluş Savaşı döneminde sadece askeri değil, aynı zamanda hükümetin de yönetimi açısından hayati öneme sahip bir merkez haline geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Sivrihisar sınırlarında bulunan Zaimağa Konağı'na gelerek o dönemin Bakanlar Kurulu ile tarihi bir toplantı gerçekleştirdi. Sivrihisar'ı özgürlüğe kavuşturacak kararlar hızla hayata geçirildi ve 20 Eylül 1921'de Yunan ordusunun büyük hayallerle ayak bastığı topraklar düşmandan kurtarıldı.

İlçenin düşmandan kurtuluşunun 102. yılı, 20 Eylül 2023 tarihinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Program, Kurtuluş Müzesi Zaimağa Konağı'na yapılan ziyaret ile başlayacak. Resmi protokol eşliğinde gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü, çocuk mehteran takımının öncülüğünde dev Türk bayrağı ile Zaimağa Konağı'ndan saat 10:00'da başlayacak ve Hükümet Konağı'nda gerçekleştirilecek resmi törenle sona erecek. Törenin ardından ilçe öğrencileri, günün önemine uygun şiirler okuyacak ve halk oyunları ile mehteran takımının gösterileri sunulacak. Gündüz programı, şehitlerimizin anısına Ulu Camii'de okunan Mevlid-i Şerif ile son bulacak. Akşam programı ise Mithat Körler ve Mustafa Taş'ın unutulmaz konserleri ile zirveye çıkacak.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, düzenlenecek kutlama programıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sivrihisar milli mücadele döneminde önemli kararların alındığı bir merkez haline gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilçemizde özgürlük ateşi yakılmıştır. Sivrihisar'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılında aynı ruh ve heyecanla düzenleyeceğimiz etkinliklere tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

#Sivrihisar #KurtuluşGünü #MustafaTaş #MithatKörler #TürkülerrleKutlama #SivrihisarınKurtuluşu