Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

6 Aralık 2022 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen 'Silindir Operasyonu'nda gözaltına alınan 11'i tutuklu 22 şüphelinin yargılandığı dava, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı bir şekilde görülmeye başlandı.


Bugün ilk kez 'Silindir Operasyonu' sonrasında hakim karşısına çıkan sanıkların yargılanması 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşma sabah saatlerinde başladı ve hala devam etmektedir. Mahkeme heyetinin kararıyla duruşma 'kapalı' olarak görülecek.


Olayın geçmişi ise şu şekildedir:


Ülke genelinde gerçekleştirilen silindir operasyonunda yakalanan 11'i tutuklu 22 şahsın yargılanması kapalı duruşmada yapılıyor.


6 Aralık tarihinde ülke genelinde gerçekleştirilen 'Silindir Operasyonu' çerçevesinde Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri bir süredir takip ettikleri şahıslara yönelik çalışma gerçekleştirdi. Yasadışı yöntemler kullanarak haksız kazanç elde eden 30 şahıs, özel harekat unsurlarının da desteklediği 250 polis tarafından gerçekleşen operasyon sonucunda yakalandı. Operasyonda yapılan aramalarda ise 7 adet silah, 259 gram metamfetamin, 46 gram esrar ve 13 gram afyon sakızı ele geçirildi.


Gözaltına alınan 30 şüpheliden 12'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 18 şüpheli ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 13'ü çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı, 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 şüpheli ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.