Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Eskişehir'de yaşayan Nadir Sabır, çocukluk hayali olan 49 yaşındaki Hacı Murat'ın cabrio versiyonu ile gezerken yoğun ilgiyle karşılaşıyor. Tofaş Murat 124, 1971 ile 1976 yılları arasında 134 bin 867 adet üretilmiş ve yollara çıktığı dönemde oldukça popüler bir araç olmuştur. Üretildiği dönemde Türkiye'den arabayla Hacca gitmek serbest bırakıldığı için vatandaşlar bu otomobillerle kutsal görevlerini yerine getirmeye gitmişlerdir. Bu nedenle araç Hacı Murat lakabıyla da bilinir. Klasik görünümü ve çoğu vatandaşın gençlik döneminde hayali olması nedeniyle hala değerli olan aracın cabrio versiyonu, Eskişehir'de bulunmaktadır. Nadir Sabır ise 8 yıldır otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir kişidir ve çocukluğundan beri hayalini kurduğu aracın cabrio modelini satın almıştır. Kırmızı rengi ve açılabilir özelliğiyle daha da dikkat çekici hale gelen araç, trafiğin yoğun olduğu caddelerde büyük ilgi görmektedir. Nadir Sabır, gelen teklifleri reddederek çocukluk hayali olan aracıyla keyifli bir şekilde gezmeye devam etmektedir. Araç, 49 yaşına rağmen halen eski günlerini aratmayacak bir performans sergilemektedir.

Cabrio Hacı Murat'ın sahibi olan Nadir Sabır, aracının trafikteki yoğun ilgiden bahsetmektedir. Diğer sürücülerin aracıyla fotoğraf çekinmek istediğini dile getiren Sabır, "Bu aracımız 1975 model Murat 124, halk arasında Hacı Murat olarak da biliniyor. Bu araç, diğer 124'lere göre farklıdır çünkü cabrio özelliğine sahiptir. Uzun bir süredir bu arabayı takip ediyorduk ve sonunda sahip olduk. Murat 124 zaten dikkat çeken bir araçtı ancak cabrio modeli ile daha çok dikkat çekmeye başladı. Trafiğe çıktığımızda veya bir yere gittiğimizde araca olan ilgi ve alaka çok fazla oluyor. Fotoğraf ve video çekmek isteyenlerle de karşılaşıyoruz ve önce şaşırıp, 'Acaba yanlış bir şey mi yaptık? Kırmızı ışıkta mı geçtik?' diye düşünüyorduk ama sonra buna alıştık. Aracın, vatandaşlar tarafından sevgi ve ilgi odağı olduğunu fark ettik. Bineceğimiz zaman keyif aldığımız, sevimli ve dikkat çeken bir otomobil olduğunu biliyoruz. Bu aracı sadece hafta sonları binmek için kullanıyoruz, diğer günlerde ise dükkanda veya garajda saklıyoruz. Bize fiyat teklifleri geldi ancak aracı satmak istemediğimiz için bu tekliflere pek sıcak bakmadım." şeklinde konuştu.