Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar'da otomobil içerisinde 2 kişiyi silahla vurduktan sonra cesetlerle birlikte aracı yakan 3 şahsın yargılandığı davada sanıklara ağır cezalar verildi. 3 kişiye toplamda 120 yıl hapis cezası verildi. Öldürülen tarafın yakınları ise cezayı az bulduklarını belirterek kararı temyiz mahkemesine taşıyacaklarını söylediler.

Olay, Kasım 2022'de Bolvadin ilçesinde meydana geldi. Özburun beldesinde yanmış bir otomobil bulan çevre sakinleri durumu hemen jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, otomobilin içinde iki kişinin ölü bedenlerini buldu. Kimlik tespit çalışmaları sonucunda ölen kişilerin Ramazan T. ve Gürsel C. olduğu belirlendi.

İncelemeler sonucunda, şahısların tabancayla vurulup araç içinde yakıldığı ortaya çıktı. Bulunan 9 adet boş kovan ve Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan incelemeler, Gürsel C. ve Ramazan T.'nin önce vurulduğunu, sonra araç içinde yakıldıklarını gösterdi. Şahısların cep telefonu görüşmelerini inceleyen ekipler, aralarında miras nedeniyle anlaşmazlık olduğu iddia edilen akrabaları muhtar G.C. ile İ.C. ve B.İ.'yi gözaltına aldı. Şahıslar tutuklandı ve Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davanın son duruşmasında sanıklara ağır cezalar verildi. İ.C.'ye kasten adam öldürme suçundan 36 yıl hapis cezası verilirken, diğer iki sanık B.İ. ve G.C.'ye ise kasten adam öldürme ve mala zarar verme suçlarından 42'şer yıl hapis cezası verildi. Toplamda 120 yıl hapis cezası verilen sanıkların avukatları ise kararı temyiz mahkemesine taşıyacaklarını belirtti.